ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στρατιωτικά γυμνάσια για τη χρήση πυρηνικών ζήτησε ο Πούτιν

0

Τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στο άμεσο μέλλον, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία, ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.

«Στη διάρκεια των γυμνασίων θα ληφθεί σειρά μέτρων για την εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η άσκηση αυτή έχει στόχο «να διατηρήσει το επίπεδο προετοιμασίας» του στρατού και να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ρωσίας μετά «τις προκλητικές δηλώσεις και απειλές κάποιων Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με το ζήτημα, επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για δηλώσεις του «Μακρόν», «Βρετανών εκπροσώπων» και ενός «εκπροσώπου της αμερικανικής Γερουσίας, εάν δεν κάνω λάθος».

Αυτοί οι ανώτεροι αξιωματούχοι «μίλησαν για βούληση και ακόμα και για πρόθεση να σταλούν ένοπλα αποσπάσματα στην Ουκρανία, δηλαδή να τοποθετηθούν στρατιώτες του ΝΑΤΟ απέναντι από τον ρωσικό στρατό», επισήμανε.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε ότι πρόκειται για έναν «νέο κύκλο κλιμάκωσης της έντασης», καταγγέλλοντας την «πολύ επικίνδυνη ρητορική» του Γάλλου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο παγκοσμίως οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ