ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Άρωμα Κρήτης… στις ευρωεκλογές

0

Έντονη είναι η εκπροσώπηση της Κρήτης στα Ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, όπως αυτά έχουν καταρτιστεί.

Ειδικότερα, με βάση τις ανακοινώσεις των Κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία θα έχει επίσημο εκπρόσωπο της από την Κρήτη τον ήδη ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ στο ψηφοδέλτιο της θα είναι και ο κρητικής καταγωγής και επίσης εν ενεργεία ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται με υποψήφιους τη Μαρία Καλουδιώτη και τον Βασίλη Κασσελάκη.

Με το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει ο Μιχάλης Αεράκης, με καταγωγή από τα Ανώγεια γνωστός από το «Σασμό» και η Μαρία Δαφέρμου από την Αξό Μυλοποτάμου. Ακόμα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν ο Γιάννης Κουράκης, ο Λευτέρης Καρχιμάκης και η Όλγα Μαρκογιαννάκη. Από την Κρήτη κατάγεται κατά το ήμισυ και η Κατερίνα Βουρεξάκη Ταμπουρατζή, επίσης υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.

Από το ΚΚΕ κατέρχεται το γνωστό στέλεχος του κόμματος από το Ηράκλειο Σάββας Βασιλειάδης και ο νυν ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης.

Από τη Νέα Αριστερά, μεταξύ των υποψηφιοτήτων που έχουν ανακοινωθεί βρίσκεται ο Χανιώτης πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και ο δρ. Οικολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης Πέτρος Λυμπεράκης.

Μεταξύ των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΜέΡΑ25 υποψήφιοι είναι και η Αθηνά Γιαννουλάκη από τα Χανιά, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης από το Ηράκλειο και ο Ζαχαρίας Τσιμητάκης από τη Σητεία.

Ανάμεσα στους υποψηφίους της Νίκης βρίσκεται και ο Ρεθεμνιώτης αγιογράφος Σπυρίδων Καλαϊτζαντωνάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ