ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Σοφία και η… αυτονομία

0

«Ένα αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να είναι η Κρήτη», σύμφωνα με το Ρομπότ Σοφία, χάρη στην αυτάρκεια που να παρουσιάζει σε μια σειρά από τομείς. Το ρομπότ Σοφία, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής προχώρησε στο σχόλιο αυτό κατόπιν ερωτήσεων που διατύπωσαν οι δημοσιογράφοι.

Το ρομπότ απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν ήδη σταλεί, προκειμένου να προετοιμαστούν και να απαντηθούν καταλλήλως κατόπιν των κατάλληλων εντολών των χειριστών της!

Έτσι όταν το ρομπότ άρχισε να μιλά για την κρητική διατροφή, σημείωσε «πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί και ότι έχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα… αυτόνομο κρατίδιο»...

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, η οποία κάλυψε και το κόστος της παρουσίασης και των ερωτοαπαντήσεων του ρομπότ Σοφία, περίπου 15 χιλιάδες ευρώ για 4 ώρες παρουσίας, όπως έγινε γνωστό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ