ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έτσι στήνεται το "παιχνίδι" με τους κερδοσκόπους του λαδιού!

0

Έστειλαν δείγμα παρθένου κρητικού ελαιολάδου, αλλά πούλησαν λάδι που είχε πληγεί από τον παγετό - Οι Ιταλοί αγοραστές επέστρεψαν το φορτίο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το καλό όνομα του κρητικού ελαιολάδου

Πράξη ανευθυνότητας που μπορεί αν αποβεί μοιραία για το καλό όνομα του κρητικού ελαιολάδου, μπορεί να χαρακτηριστεί - στην καλύτερη περίπτωση - η ενέργεια ντόπιων εμπόρων, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν Ιταλούς εισαγωγείς, πουλώντας τους ... σαπουνόλαδο!

Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γ.Τζωρτζάκης, έμποροι ελαιολάδου, στο πλαίσιο συμφωνίας με Ιταλούς εισαγωγείς, έστειλαν στη γειτονική χώρα δείγμα παρθένου ελαιολάδου, το οποίο οι Ιταλοί πέρασαν από χημικό έλεγχο, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, όταν έφτασε στα χέρια τους το φορτίο, δεν ήταν παρά ... σαπουνόλαδο!

Έτσι στήνεται το "παιχνίδι" της νοθείας του παρθένου ελαιολάδου

Όπως είπε ο κ.Τζωρτζάκης, στην Ιταλία εστάλη λάδι που είχε πληγεί από τον παγετό, κάτι που οι Ιταλοί αντιλήφθηκαν και έστειλαν "πακέτο" πίσω το κακής ποιότητας λάδι, εξέλιξη που όπως είναι λογικό προκαλεί αδιαμφισβήτητο πρόβλημα στην καλή φήμη του κρητικού ελαιολάδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ελαιουργών ν.Ηρακλείου, Λεωνίδας Περάκης αναφέρει ότι σε αρκετές περιπτώσεις, σε περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό, μετά το άλεσμα των ελιών, το λάδι εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αλλοιωθεί η ποιότητά του. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, παρατηρήθηκε ραγδαία επιδείνωση του λαδιού.

Έτσι, όπως εκτιμά ο κ. Περάκης, πιθανότατα το λάδι που εστάλη στην Ιταλία ήταν ποιοτικό, αλλά λόγω καθυστέρησης στον έλεγχο και την αποστολή (σ.σ. λόγω και της γενικής απεργίας στην Ιταλία) οδήγησαν στην αλλοίωση του κρητικού ελαιολάδου.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γ.Τζωρτζάκης, πάντως, δήλωσε στην ΕΡΑ ότι δύο ελαιουργοί του μετέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα έμποροι πηγαίνουν στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδος και ζητούν από τους ελαιουργούς "παγετόπληκτο" λάδι! Όπως καταγγέλθηκε στον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ, το αγοράζουν φθηνότερα, έναντι 1,30-1,40 ευρώ, και με διάφορες προσμείξεις και νοθείες, το πλασάρουν στην αγορά ως "παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο".

Την ίδια στιγμή, το πραγματικό παρθένο ελαιόλαδο μένει ... στα αζήτητα!

cretalive.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ