ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δραχμή και το ταμπού εξόδου από την Ευρωζώνη

0

Αναζωπύρωση των δημοσιευμάτων για επιστροφή της Ελλάδας στο άλλοτε εθνικό νόμισμα έφεραν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, με τον τίτλο "Οι Έλληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή" να φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο της Bild.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει πια κατηγορηματικά την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη σχολιάστηκαν από μερίδα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μιλά πλέον ανοιχτά για έξοδο από το ευρώ.

Ο Παντελής Καψής ανέφερε ότι όλα θα κριθούν στις συνομιλίες κατά τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη. Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών είμαστε εκτός ευρώ, σημείωσε ο Παντελής Καψής, όπως επισημαίνει η Bild.

"Χωρίς νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων η Ελλάδα ανησυχεί ότι θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. 'Αν η συμφωνία για την ενίσχυση της διάσωσης δεν υπογραφεί είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έξω από το ευρώ', δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι σήμερα η έξοδος από το ευρώ αποτελούσε ταμπού για την Αθήνα", παρατηρεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η ΕΕ αντιδρά με ψυχραιμία στις δηλώσεις Καψή, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να επισημαίνει ότι το ζητούμενο είναι να συγκεκριμενοποιηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο σωτηρίας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε σχέδιο το 2012 ή αργότερα κάποια χώρα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

news247.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ