ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Κρήτη στο «στόχαστρο» των εταιρειών χαμηλού κόστους για φθηνά εισιτήρια προς Ευρώπη

0

Στην προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και τον πολλαπλασιασμό των δρομολογίων τους αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η περυσινή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά 8,65%, με στοιχεία των 13 κυριότερων αεροδρομίων της χώρας.

Η Κρήτη στους κερδισμένους του 2012

Κρήτη και Δωδεκάνησα αναμένεται να ωφεληθούν εκ νέου από τις εταιρίες χαμηλού κόστους, καθώς τα δρομολόγια των low cost carriers στα αεροδρόμια των προορισμών θα αυξηθούν σημαντικά τη χρονιά που διανύουμε.

Όπως έχει δημοσιεύει το Flashnews.gr Ηράκλειο και Χανιά έχουν συμπεριληφθεί στα «σχέδια» εταιριών κολοσσών όπως η Ryanair και η Easy Jet με νέες πτήσεις για το 2012.

Η εταιρία Easy jet συγκεκριμένα εγκαινιάζει ένα νέο δρομολόγιο στα τέλη Απριλίου που θα συνδέει Ηράκλειο με Λονδίνο. Οι προκρατήσεις ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Από την άλλη, η Ryanair σχεδιάζει πλήθος νέων δρομολογίων προς το αεροδρόμιο των Χανίων, από το Λιντς, τη Γλασκόβη, το Λονδίνο, με ημερομηνία έναρξης τον Μάρτιο του 2012. Ακόμα, τα Χανιά θα συνδέονται με Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Μπέργκαμο, Οσλο, Πίζα και Βρότσλαβ (Πολωνία).

Παράλληλα, οι πτήσεις με κατεύθυνση Ρόδο και Χανιά έχουν πολλαπλασιαστεί μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη τουριστική χρόνια για τους δύο προορισμούς.

Αύξηση των slots

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Εξπρες» τα αιτήματα για slots («χρονοθυρίδες» που απαιτούνται σε ένα αεροδρόμιο για προσγείωση, αποβίβαση, επιβίβαση και απογείωση) παρουσιάζονται αυξημένα κατά 17%, ενώ τα αντίστοιχα για πτήσεις σημειώνουν αύξηση 9%, συγκριτικά με τα αντίστοιχα περυσινά αιτήματα. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των αιτημάτων συνήθως πραγματοποιούνται τα 2/3 των προτεινόμενων δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα για slots και αντίστοιχα δρομολόγια ανέρχονται σε 170 για το 2012, όταν για το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 155.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή 28 εταιρίες, όταν στην Ευρώπη πετούν συνολικά 44. Σημαντικότερη παρουσία στη χώρα μας έχουν η Ryanair και η Easy jet (η οποία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στα δρομολόγιά της πριν από περίπου 15 χρόνια), ενώ δυναμικοί παίκτες των αερομεταφορών είναι η Air Norwegia, η German Wings και η Wizz air.

Flashnews.gr με πληροφορίες από Εξπρες

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ