ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ρεθύμνου: "Ο αγώνας των απεργών της χαλυβουργίας είναι και δικός μας"

0

Πραγματοποιήθηκε στη Πόλη μας  μια πάρα πολύ  καλή εκδήλωση συζήτηση με μαζική συμμετοχή εργαζομένων στο  εργατικό  Κέντρο Ρεθύμνου,  όπου  και μαζεύτηκαν πολλά χρήματα  και τρόφιμα από το υστέρημα του κάθε εργαζόμενου στις δύσκολες μέρες που περνάμε σήμερα .

Είναι πάρα πολύ παρήγορο και ελπιδοφόρο  το μήνυμα που μετέφεραν στην πόλη μας οι απεργοί  αλλά και η αλληλεγγύη που αναπτύσσετε  σε όλη την Ελλάδα όπως και στην πόλη μας σπάζοντας  την παλιά λογική της συντεχνίας . Κρίμα σε όσους δεν δόθηκε η ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν  ή σε όσους από κοντόφθαλμη  στενότητα  κομματικής αντίληψης απουσίαζαν. Ο κόσμος αλλάζει όλοι στους δρόμους όπως μας έστειλα το μήνυμα οι χαλιβουργοί  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ . Ακολούθησε γλέντι  μέχρις πρωίας  με τους απεργούς και όλους όσους είχαν παραβρεθεί στην εκδήλωση ,με συλλογική κουζίνα  και παλιό κρασί.

Γιατί δεν θα το βάλουμε κάτω δεν θα περάσει η κατάθλιψη και ή μιζέρια που θέλουν να μας πετάξουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο αγώνας των απεργών της χαλυβουργίας είναι και δικός μας. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται κάτω από πολύ αντίξοες πολιτικοοικονομικές συνθήκες σε μια περίοδο που το σάπιο σύστημα έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία πρωτοστατώντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα ΜΜΕ. Προσπαθούν να τρομοκρατίσουν το λαό για να περάσουν το κλίμα της ηττοπάθειας και του ραγιαδισμού. Αυτό το σύστημα  στηρίζεται στο διαίρει και βασίλευε. Με τον αγώνα των χαλυβουργών, σπάει το κλίμα της συντεχνίας ανοίγει νέους ορίζοντες για μια πιο ουσιαστική και έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Φαντασθείτε  αυτός ο αγώνας να αποτελέσει υπόδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, φαντασθείτε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να έκαναν μια συνεχόμενη απεργία τώρα που έχουν φθάσει στον πλήρη εξευτελισμό οικονομικά και ψυχολογικά. Ας μην επικαλούμαστε εμείς που εργαζόμαστε είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα ότι οικονομικά δεν αντέχουμε άλλο, γιατί και τα παιδιά των εργαζομένων στη χαλυβουργία θέλουν γάλα και ψωμί. Αν υπολογίσουμε αυτά που έχουμε χάσει από την αρχή του μνημονίου θα διαπιστώσουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει επτά μήνες συνεχόμενη απεργία. Μπορούμε να φαντασθούμε τι θα γινόταν αν επικρατούσε το πνεύμα του αγώνα των Χαλυβουργών και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα. Οι χαλυβουργοί διακηρύσσουν ότι δεν φταίει κανένας εργαζόμενος για το χάλι που έχουμε περιέλθει δεν κάνουν το λάθος να λένε ότι φταίνε οι αγρότες ή οι λιμενεργάτες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί ξέρουν ότι τους αγρότες τους έχουν πετάξει στον καιάδα , ξέρουν ακόμα ότι και αν υπάρχουν κάποιοι επίορκοι υπάλληλοι αυτοί είναι μέρος του συστήματος και γέννημα του πελατειακού κράτους. Ξέρουν επίσης ότι αν διαλύσει το Δημόσιο που στοχεύουν να διαλύσουν, ότι θα πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την υγεία για την παιδεία, και  για όλες τις άλλες υπηρεσίες που θα έχουν περιέλθει σε ιδιωτικά χέρια. Για όλα αυτά συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των χαλυβουργών γιατί είναι και δικός μας αγώνας.

Ογδόντα πέντε μέρες φωτίζουν τον αγώνα όλων των εργατών! «Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι οι εργασιακοί χώροι να γίνουν χαλυβουργίες οργάνωσης και αγώνα! Η φωτιά που άναψε στην Ελληνική Χλυβουργική να ανάψει σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Ρεθύμνου στους απεργούς της χαλυβουργίας

Εμπήκενε το δώδεκα και προσδοκούμε φέτος

συγκρούσεις και ανατροπές, να 'χει το τρέχον έτος

Δύο χιλιάδες δώδεκα φορές, θα πω και ξάσου,:

χωρίς αγώνα συνεχή δεν σπούνε τα δεσμά σου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ