ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηχοθεραπεία

0

Της Λένα Μουραφέτη

Μουσικού – Ηχοθεραπεύτριας

6980925509

 

Η ηχοθεραπεία ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η σύγχρονη επιστήμη συγκλίνει πλέον με την αρχαία γνώση και πεποίθηση ότι η ύλη προέρχεται από την δόνηση, και η πλέον αντιληπτή μορφή δόνησης στον άνθρωπο είναι ο ήχος.

Η φιλοσοφία της ηχοθεραπείας εδράζεται στην επίδραση που ασκεί η αντήχηση, η δόνηση και η διείσδυση, στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Οι θεραπευτικοί ήχοι που εκπέμπονται δεν είναι απλά ακουστικά ερεθίσματα αλλά διαχέονται στο σώμα μας μέσω των ηχητικών κυμάτων. Αρχικά προσφέρουν μια αίσθηση χαλάρωσης και εσωτερικής γαλήνης και στην συνέχεια τονώνουν το οργανισμό γεμίζοντάς τον ενέργεια.

Για να παραχθεί ο θεραπευτικός ήχος χρησιμοποιούνται ηχογαβάθες ή διαπασών τα οποία όταν τοποθετούνται στο σώμα που αποτελείται πάνω από 70% από νερό, ο ήχος μεταδίδεται και ουσιαστικά, αναγκάζει την αντήχηση να περάσει στα κύτταρα.

Ο ήχος που παράγεται από τις θιβετιανές ηχογαβάθες,τα γκονγκ και κυρίως τα κρυστάλλινα μπωλ είναι μια μορφή δόνησης με ιαματικές ιδιότητες,που σε συνδυασμό με τα διαπασών εντοπίζουν και επεμβαίνουν θεραπευτικά σε κάθε δυσαρμονία του οργανισμού.

Η ηχητική εναρμόνιση είναι μια διαδικασία επαναχόρδισης και επαναφοράς του ατόμου σε αρμονία με το σύμπαν.

Σαν ένα τεράστιο γρανάζι στις ορατές και αόρατες περιοχές προσπαθεί η φύση να εναρμονισθεί στην αρχέγονη δόνηση. Ένας μοναχικός άνθρωπος με όλα τα μέρη του σώμα,νόηση,αισθήματα,αισθήσεις,ψυχή είναι και αυτός ένα γρανάζι ένας μοναδικός τόνος, τον οποίο πρέπει και ο ίδιος να αντιληφθεί. Βοηθάμε τον κόσμο διατηρώντας τους εαυτούς μας εναρμονισμένους. Και αυτό σημαίνει ότι οι συχνά αντικρουόμενες επιφάνειες μέσα μας πρέπει να εναρμονισθούν. Η συνείδησή μας, η θέλησή μας είναι ο μαέστρος. Η ορχήστρα μέσα μας χρειάζεται επειγόντως αυτόν το μαέστρο. Ας μάθουμε να κάνουμε δεκτικά, για τη μουσική μέσα στον άνθρωπο, όλα τα εσωτερικά μας αισθήματα, έτσι ώστε να μπορούμε στ'αληθινά να θεραπεύουμε και αληθινά να "αγιάζουμε".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ