ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Νέων δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα! Συνεχίζονται οι παραστάσεις του "Ερημίτη"

0

Εχθές πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νέων η πρώτη απο τις συνολικά τρείς παραστάσεις του ταχυδράματος «Ο Ερημίτης» του ινδού συγγραφέα Ραμπιντρανάθ  Ταγκόρ. Ο σκηνοθέτης Μανώλης Ζαχαράκης και η ομάδα του παρουσίαζουν μια απο τις πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές παραστάσεις που έγιναν ποτέ απο ρεθυμνιώτικη θεατρική ομάδα τα τελευταία χρόνια σε ένα έργο που έχει ανέβει πολύ λίγες φορές στο ελληνικό θέατρο.

Δυνατές ερμηνείες , συμβολισμοί και λέξεις που σε ταξιδεύουν χαρακτηρίζουν τη παράσταση. Μιά παράσταση που αξίζει εδώ να σημειωθεί οτι δεν θα είχε γίνει χωρίς το προσωπικό μόχθο των συντελεστών –τα σκηνικά με τα τρεχούμενα νερά και τους βράχους είναι δημιουργία του ηθοποιού Βασίλη Φραντζεσκάκη- καθώς τα μέσα που αυτή τη φορά παρείχε ο δήμος ήταν πενιχρά.

Άλλες δύο παραστάσεις έμειναν, σήμερα και αύριο, καί σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε αυτό το θεατρικό έργο που μέσα σε μια ώρα καταφέρνει να μας προβληματίσει, να μας ταξιδέψει , να μας κάνει να χαμογελάσουμε και το πιό σημαντικό; Φεύγοντας να πούμε οτι άξιζε αυτή τη μία ώρα απο τη ζωή μας να τη δώσουμε στην τέχνη ξεχνόντας για λίγο τα προβλήματα μας.Την ντόπια τέχνη που κάποιοι, όπως ο Μανώλης Ζαχαράκης, με νύχια και δόντια προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή.

Οι παραστάσεις γίνονται στη θεατρική αίθουσα του Κέντρου Νέων στη Γερακάρη πίσω απο τους Τέσσερις Μάρτυρες, η ώρα έναρξης είναι στις 21:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Γιάννης Μποτονάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ