ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κίνημα του Οφτού: Οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι τα κατάφεραν!

0

Μετά το αρχικό "μπαμ" με το Κίνημα του Ανωγειανού Οφτού, η "δουλειά" φάνηκε να χαλάει. Πέρασε από εμπόδια, προσκόμματα και παλινωδίες, όμως τελικά οι ... πεισαματάρηδες Ανωγειανοί, το έψαξαν καλά και με μια κίνηση-ματ επετεύχθη μια ιστορική συμφωνία, που "έκλεισε" χθες το βράδυ με τη διοίκηση της πρώην Ένωσης Ηρακλείου, λύνοντας το πρόβλημα της διάθεσης και διακίνησης των Ανωγειανών αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η πρώην ΕΑΣΗ αναλαμβάνει να "φιλοξενήσει" στο κρεοπωλείο στο κεντρικό της σούπερ μάρκετ περίπου 5.000 αρνιά που θα σφαγούν και τα οποία θα διαθέσει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, με την τιμολόγηση και την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης να γίνονται μέσω της Πρωτοβάθμιας Συνεταιριστικής Οργάνωσης.

Ένας "βραχνάς" λύνεται, λοιπόν, και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα γινόταν, καθώς οι κτηνοτρόφοι από τα Ανώγεια είχαν προσδώσει κινηματικό χαρακτήρα στο που θα φιλοξενηθούν τα σφάγια και πώς θα διατεθούν, ακόμη και όταν η προσπάθεια κινδύνευε να βουλιάξει.

Από σήμερα κιόλας, οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι θα αρχίσουν να "κλείνουν" συμφωνίες με συλλόγους, φορείς και σωματεία για τη διάθεση του κρέατος στις τιμές που έχουν ανακοινωθεί.

Η συμφωνία με την πρώην ΕΑΣΗ, μάλιστα, είναι η απαρχή μιας συνεργασίας με τους Ανωγειανούς κτηνοτρόφους. Η Πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση που επιδιώκει να γυρίσει σελίδα και να υπερβεί τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, σε πρώτη φάση αναλαμβάνει να διευκολύνει τη διάθεση των Ανωγειανών αμνοεριφίων (προς όφελος και των δύο πλευρών), και κατόπιν πρόκειται να εντάξει υπό την "ομπρέλα" της το Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Ανωγείων.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση των αμνοεριφίων, ως τις 30 Μαρτίου εκτιμάται ότι οι κτηνοτρόφοι θα έχουν εικόνα για το ενδιαφέρον εκ μέρους των καταναλωτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ