ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΜΕ Ρεθύμνου: Ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα - Να ακυρώσουμε τα χαράτσια και τα μέτρα εξαθλίωσης

0

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

-ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ  -ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ  -ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ανοιχτή συζήτηση Δευτέρα 19/3 7 μμ  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (ΟΓΕ), το Συνδικάτο Οικοδόμων, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Ρεθύμνου, η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών παίρνουν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν πλατιά ανοιχτή συζήτηση σύσκεψη Τη Δευτέρα 19/3 στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της εργατικής λαικής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ Να προστεθούν καινούργιες χιλιάδες αρνήσεις πληρωμής μέχρι να τους υποχρεώσουμε να το καταργήσουν

ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Να επιβάλουμε την δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη άνεργων, ανασφάλιστων κλπ που έχουν άμεση ανάγκη. Να αποκρούσουμε την συστηματική υποβάθμιση, τις βάρβαρες περικοπές και την παράδοση της υγείας μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Ήδη οι μεγαλοξενοδόχοι, παρά τα αυξημένα κέρδη που τσέπωσαν την προηγούμενη χρονιά προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες εργασιακού Νταχάου στα ξενοδοχεία. Απαιτούν δουλειά από ήλιο σε ήλιο, κατάργηση του 8ωρου, κατάργηση των ρεπό και μισθό 600 ευρώ.  Θέλουν επιστροφή στη δουλεία.  Τα ίδια συμβαίνουν σε πολλούς ακόμη τόπους δουλειάς και κλάδους.  Για άλλη μια φορά οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου τους κάνουν πλάτες και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση μόνο η οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο μπορεί να τους κόψει τη φόρα. Δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι πραγματικότητα. Μια παράσταση διαμαρτυρίας πήγε να κάνει την Παρασκευή το ΠΑΜΕ με κάμποσους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο Σύλλογο των ξενοδόχων και κείνοι προτίμησαν να κλείσουν τα γραφεία τους και να εξαφανιστούν !!!

Έναν έναν τους είναι εύκολο να μας εκβιάζουν και να μας τσακίζουν τη ζωή μα τους έρχονται              «τα πάνω κάτω» όταν έχουν απέναντί τους εργαζόμενους οργανωμένους και αποφασισμένους. Στο κάτω κάτω τι έχουμε να χάσουμε αν η μόνη επιλογή είναι ανάμεσα στην εξαθλίωση με δουλειά και στην εξαθλίωση με ανεργία;

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη της Δευτέρας.

Καθιστοί στον καναπέ μόνο την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση μπορούμε να περιμένουμε.

Οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ