ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ι.Γ.Μ.Ε.

0

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ι.Γ.Μ.Ε. , με καταλήψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα ,  για την διατήρηση του Ινστιτούτου .

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου  θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Κυβέρνησης , που με διαδικασίες παράνομες και συνοπτικές προώθησε την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Β.Α.Α. , προκειμένου να υλοποιήσει την απαράδεκτη Κ.Υ.Α. 25200/8-11-2011  , για  να θέσει  σε εφεδρεία - απόλυση  120 εργαζόμενους του Ι.Γ.Μ.Ε.

Θεωρούμε  ότι το ΙΓΜΕ με την 60χρονη παρουσία του στην έρευνα , στην αξιολόγηση και διαχείριση των φυσικών πόρων , προσφέρει  στο κοινωνικό σύνολο και στη Χώρα και ότι  η   κατάργησή του θα στερήσει την πολιτεία από σημαντικά  αναπτυξιακά εργαλεία που τόσο πολύ χρειάζονται στη σημερινή κρίσιμη κοινωνικοοικονομική κατάσταση .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  από την Κυβέρνηση να  ανακαλέσει οριστικά και άμεσα την  Κ.Υ.Α. 25200/8-11-2011 και να μην προχωρήσει η παράνομη σύγκληση του Δ.Σ. του  Ε.Κ.Β.Α.Α. .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τις εφεδρείες – απολύσεις των 120 εργαζομένων του Ι.Γ.Μ.Ε.  , που οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους και  σε διάλυση  το Ινστιτούτο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ