ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελπίζω.

0

Της Μαρίας Γλακουσάκη

 

«Μαμααά μπαμπααά είμαι ονειροπόλος! Μαμααά Μπαμπαααά  είμαι απελπισμένος! Είμαι  17 χρονών χωρίς όνομα και ταυτότητα. Είμαι απλά 17χρονών. Έχω όνειρα μαμά, πολλά! Έχω αγωνιστεί για αυτά πολύ τον τελευταίο χρόνο, σχολείο, διάβασμα, φροντιστήριο, προπονήσεις, χορό, αγγλικά, γαλλικά, σχέδιο. Μπαμπά! Δούλευα αυτόν  τον χρόνο 24 ώρες το 24ωρο, πιο πολλές από σένα που μου φώναζες ότι γυρίζεις σπίτι κουρασμένος και δεν είχες λίγο χρόνο για μένα.

Είμαι 17χρονών. Την Δευτέρα ανοίγω τα δικά μου φτερά για να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου. Μαμά, κλαίω κάθε βράδυ, μα εσύ δεν το ξέρεις. Λες πως είμαι μικρός και δεν καταλαβαίνω, μα ξέρω πως δεν έχω δικαίωμα να κάνω όνειρα. Μπαμπά, είμαι πολύ δυνατός μα τα χτυπήματα κάτω από την μέση δεν είναι δίκαια. Πάλεψα, αγωνίστηκα για καλούς βαθμούς, για να γράψω καλά στα διαγωνίσματα, ξενύχτησα για να μάθω απ' έξω την ύλη, σου μίλησα με ειλικρίνεια μπαμπά!! Εσύ γιατί δεν μου λες την αλήθεια;;

Μαμά γιατί αγωνίστηκα; Μπαμπά μπορώ να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου;; Φοβάμαι και ας μην το δείχνω. Φοβάμαι και ας μην θέλω την βοήθεια σας. Μαμά έχω όνειρα και σεις γιατί μου τα κόβετε πριν καν έστω προσπαθήσω; Θέλω να μου έχετε εμπιστοσύνη, να με στηρίζετε, να μου κρατάτε το χέρι και να μου δίνετε θάρρος!

Κλαίω μπαμπά. Δεν ξέρω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχω δικαίωμα να κάνω όνειρα. Μου κόβουν τα φτερά. Δεν ξέρω από πολιτική, μα είναι όλα επικίνδυνα. Το ξέρω, έχω διαίσθηση, πως τα πράγματα δεν είναι καλά! Μου φωνάζεις να σπουδάσω, να γίνω καλύτερος άνθρωπος μα πώς;;; Μπαμπά! Σου φωνάζω μ' ακούς;; Δεν μπορώ να ονειρευτώ και σ' αυτό φταις εσύ! Έπρεπε, έπρεπε να μου είχες εξασφαλίσει τα όνειρα μου. ΝΑ έχω δύναμη να σταθώ στα πόδια μου.

Δεν έχω τίποτα. Δεν ελπίζω τίποτα. Φοβάμαι τα πάντα. Με βάζουν στον στίβο και τρέχω τρέχω  τρέχω χωρίς να υπάρχει κάπου ο τερματισμός, να ξέρω ότι ο στόχος μου, τα όνειρα μου να κατακτήσω την πρώτη θέση κάποια στιγμή θα φτάσει. ΜΕ γεμίσατε ελπίδες, όνειρα, αγωνίες, ανάγκες και τώρα καταλαβαίνω ότι δεν έχω δικαίωμα να ζητάω τίποτα.

Μαμααά Μπαμπαααά είμαι ονειροπόλος!! Μαμά Μπαμπά ίσως γίνω κουκουλοφόρος αν χρειαστεί, μα εγώ θα τα καταφέρω να κερδίσω όσα ονειρεύτηκα ακόμα και σ' αυτόν τον κατεστραμμένο κόσμο που μου παραδίδετε. Θα τα πάω περίφημα στις εξετάσεις μου και ας μην πίστεψε κανείς σας σε μένα και θα βάλω σκοπό της ζωής μου, στα δικά μου παιδιά να τους εξασφαλίσω ένα κόσμο που τα όνειρα θα επιβιώνουν!»

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στους πιο αδικημένους αγωνιστές αυτής της ζωής, τους μαθητές! Καλή τύχη στην νέα σας ζωή!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ