ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ρεθεμνιώτικη Χορωδία Chorus ’87 επέστρεψε με το 3ο βραβείο του ΔΙΧΟΦΕΝ από τη Ναύπακτο!

0

Η Ρεθεμνιώτικη Χορωδία Chorus ’87 συμμετείχε στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου (Δι.Χο.Φε.Ν.), «Μίκης Θεοδωράκης» στις 26 Μαΐου 2012, κερδίζοντας το 3ο βραβείο και εγκωμιαστικά σχόλια για την παρουσία της.

Την κριτική επιτροπή του 6ου Δι.Χο.Φε.Ν., αποτέλεσαν οι συνθέτες Γιάννης Σπανός, Ηλίας Ανδριόπουλος και ο μαέστρος Δημήτρης Τυπάλδος οι οποίοι αξιολόγησαν τις χορωδίες και χορήγησαν 3 βραβεία, τα οποία φέρουν το όνομα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, η  Chorus ‘87, υπό τη διεύθυνση του άξιου μαέστρου Γιάννη Μεντζελόπουλου και με τη συνοδεία στο πιάνο από την ταλαντούχα μουσικό Ισιδώρα Χαλκιαδάκη, παρουσίασε τέσσερεις συνθέσεις υψηλών απαιτήσεων:

-    Η μπαλάντα του Ανδρίκου (Μίκης Θεοδωράκης, Κώστας Βάρναλης)

-    η Αθανασία (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

-    Αυτές οι ξένες αγκαλιές, (Ηλίας Ανδριόπουλος, Μάνος Ελευθερίου) και

-    το Αλληλούια (Γιώργος Χατζηνάσιος, Νίκος Γκάτσος)

Το Δι.Χο.Φε.Ν. «Μίκης Θεοδωράκης», συνδιοργανώνεται με επιτυχία από το Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. Πρόκειται για ένα χορωδιακό θεσμό διαγωνιστικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 2001 και έχει καθιερωθεί πανελληνίως.

Η Chorus '87 αποτελεί συνέχεια της παιδικής χορωδίας του Ελληνικού Ωδείου Ρεθύμνου, της οποίας τα μέλη ξανάσμιξαν με πρωτοβουλία του μαέστρου Γιάννη Μεντζελόπουλου, τα Χριστούγεννα του 2007. Με οδηγό τις αναμνήσεις, την αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι και τις κοινωνικές του προεκτάσεις, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στο Ρέθυμνο και στα Χανιά και συμμετείχε στο 8ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρίπολης τον Ιούνιο του 2010. Η Ρεθεμνιώτικη Χορωδία δίνει το πολιτιστικό της παρόν, φιλοδοξώντας η περίοδος της ωριμότητας να είναι το ίδιο δημιουργική με αυτήν της νεότητας.

Η Chorus ’87 θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Ρεθύμνης για τα αναμνηστικά δώρα που πρόσφερε στο Δήμο Ναυπακτία και στη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και την ναυτιλιακή εταιρία ANEK LINES για την υποστήριξή της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ