ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣυνΠολις: Προβληματισμός για την απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης

0

Ο Σύλλογος ενεργών πολιτών Ρεθύμνου – ΣυνΠολις, παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό με θλίψη και οργή, τη σταδιακή απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

Οι φήμες για συγχώνευση και μεταφορά του σε άλλη πόλη της Περιφέρειας Κρήτης, η ανησυχία που εκπορεύεται από δηλώσεις γιατρών και διοικητικού προσωπικού για τη μη ικανότητα του Νοσοκομείου να παράσχει το επίπεδο ασφαλείας που απαιτείται στους πολίτες, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης των απαραίτητων εφημεριών, αλλά και η έλλειψη δυνατότητας του Νοσοκομείου να προμηθευτεί απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά υλικά άμεσης ή μη ανάγκης, προκαλούν την έντονη απορία μας για τι σχεδιάζει η περιφέρεια Κρήτης για το Νοσοκομείο των χιλιάδων μόνιμων κατοίκων της πόλης και του Νομού και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών τους.

Οι αξιέπαινες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που υπερβάλλοντας εαυτόν κατάφερναν να αποκρύψουν τις όποιες αδυναμίες του συστήματος μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι πλέον δεν αρκούν. Η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, με τις συνέπειες της, αποτελεί δυνάμει εγκληματική πράξη και ελπίζουμε να μη στοιχίσει τη ζωή συμπολιτών μας.

Καλούμε

  • την Περιφέρεια Κρήτης και τη Διοίκηση Υγειονομικού να απαντήσουν άμεσα για το τι σχεδιάζουν για τον τομέα της Υγείας, κύριο, μαζί με την Παιδεία εκφραστή του κοινωνικού κράτος, στο Νομό,
  • τους εκλεγμένους βουλευτές Ρεθύμνου να δεσμευτούν για την παραμονή του Νοσοκομείου στην πόλη μας, αλλά και να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την Υγεία στο Νομό, με ή χωρίς μνημόνιο
  • τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να δημοσιοποιήσει άμεσα τα ταμεία που οφείλουν χρήματα στο Ίδρυμα και να καταδείξει ονομαστικά τους υπεύθυνους για την μη ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Στις άμεσες προθέσεις μας είναι να ανοίξουμε το διάλογο για την «Υγεία» στο Νομό, συστήνοντας μια μόνιμη ομάδα εργασίας ενεργών πολιτών, με σκοπό την παρακολούθηση και την καταγραφή του τρόπου λειτουργίας και των προβλημάτων του συστήματος Υγείας, αλλά και την εκπόνηση σχεδίου-πρότασης για την παροχή υψηλού επιπέδου δημόσιας ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψης. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την επιθυμία μας, να συμμετάσχουμε στο Συντονιστικό όργανο που αναμένεται να συσταθεί για να διεκδικήσει τα προβλεπόμενα για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου ή σε τυχόν άλλες δράσεις που θα οργανωθούν από φορείς και πολίτες με αυτό το σκοπό.

Για το λόγο αυτό καλούμε όσους επιθυμούν αν συμμετάσχουν σε αυτή την ομάδα να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο (www.synpolis.gr)

Η πρόασπιση των βασικών συνιστωσών που καθορίζουν το κοινωνικό κράτος, ανεξάρτητα από την όποια οικονομική κατάσταση της χώρας, θεωρείται για το μέλη του Συλλόγου μας, condition sine qua non.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ