ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η ακριβής ημερομηνία ερχομού του ΕΛΛΗ Τ. στο Ρέθυμνο

0

Ο πρόεδρος της CRETAN LINES Γιάννης Νικολούδης στο «Ρ» για το πλοίο

«Σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο»

Γράφει ο Νίκος Πολιουδάκης

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία του ερχομού του πλοίου ΕΛΛΗ Τ., σύμφωνα με τον πρόεδρο CRETAN LINES, Γιάννη Νικολούδη που επεσήμανε πως όλες οι απαιτούμενες ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. «Σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά για το πλοίο ο κ. Νικολούδης, καθώς και το ότι η εμφάνιση του στην πόλη μας, θα δώσει «χαρά και ικανοποίηση στους Ρεθεμνιώτες», ενώ αντιθέτως θα προσφέρει «πίκρα σε όσους καταστροφολογούν». Όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου η εταιρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ναυτιλιακής εταιρίας, αριθμεί πάνω από 1600 συνεταίρους, ενώ από την εταιρία εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τους 2000 μετά τον ερχομό του ΕΛΛΗ Τ. Όπως έχουμε ξαναπεί, το εγχείρημα είναι στα χέρια των Ρεθεμνιωτών πολιτών κι από αυτούς και μόνο εξαρτάται αν θα αποδειχθεί επιτυχημένο και θα αποτελέσει «μοχλό ανάπτυξης», όπως λέει και ο κ. Νικολούδης. Ακολουθεί η συνέντευξη:

-Κύριε Νικολούδη, πότε ακριβώς πρόκειται να έρθει το ΕΛΛΗ Τ. στην πόλη μας;. Η καθυστέρησή του ερχομού του έχει να κάνει με τα γραφειοκρατικά εμπόδια; Υπάρχει πρόοδος στο θέμα αυτό;

-Όπως έχουμε ανακοινώσει, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Πλοιάρχου και του Μηχανικού μας, οι εργασίες που γίνονται στο πλοίο και οι γραφειοκρατικές δυσκολίες,  μαζί με την όλη οργάνωση των γραφείων μας στο Ρέθυμνο και Πειραιά,  θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του Μάη. Την ακριβή όμως ημερομηνία που θα έρθει το πλοίο στο λιμάνι μας,  θα την ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο και ξεχωριστό γεγονός για τους Ρεθεμνιώτες και το Συμβούλιο έχει αποφασίσει να διοργανώσει και την ανάλογη υποδοχή την ημέρα του ερχομού του. Όπως έχω δηλώσει η γραφειοκρατία είναι απίστευτα εξοντωτική.  Φανταστείτε, όπως σας είπα τις προάλλες, ότι για την αδειοδότηση και λειτουργία του Μίνι Μάρκετ μέσα στο πλοίο χρειάζονται 17 δικαιολογητικά. Πέραν των άλλων θέλω να δηλώσω ότι πέσαμε στις αργίες του Πάσχα και σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και όπως καταλαβαίνετε οι υπηρεσίες για να μην πω ότι δεν λειτουργούν, ας είμαι πιο επιεικής, υπολειτουργούν με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

-Τι έχετε να πείτε στις «φωνές» που ανησυχούν πραγματικά από την καθυστέρηση του ερχομού του  ΕΛΛΗ Τ. στην πόλη μας, αλλά και σε όσους καταστροφολογούσαν και συνεχίζουν να καταστροφολογούν;

-Καταλαβαίνω την ειλικρινή αγωνία και το ενδιαφέρον των Ρεθεμνιωτών για το πότε θα έρθει το πλοίο στο Ρέθυμνο και τους δικαιολογώ. Το πλοίο είναι μέσο εξυπηρέτησης και μοχλός ανάπτυξης για την κοινωνία και τον τόπο μας και σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο. Εκτός όμως από αυτό, όλοι οι Ρεθεμνιώτες θα αισθανθούν σύμφωνα με αυτά που έχω μέχρι τώρα καταλάβει,  ικανοποίηση και περηφάνια. Δεν αρμόζει στους Ρεθεμνιώτες να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Κρήτης. Είναι όμως και κάποιοι οι οποίοι από την αρχή που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας,  καταστροφολογούν και θέλουν να αποτύχουμε. Με αυτό τον τρόπο απογοητεύουν τον κόσμο και επενδύουν στην αποτυχία μας, διότι πολύ απλά εξυπηρετούν ξένα προς τον τόπο μας συμφέροντα. Νομίζω όμως ότι λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο κόσμος ξέρει γιατί τα λένε και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Θα δώσουμε λοιπόν ικανοποίηση και χαρά στους Ρεθεμνιώτες με το που θα έλθει στο πλοίο, σε αυτούς όμως που καταστροφολογούν θα δώσουμε πίκρα, αλλά τι να κάνουμε; Θα το υποστούν.

-Σε ότι αφορά το κομμάτι της αποπληρωμής και της αγοράς συνεταιριστικών μερίδων υπάρχει αυξημένη ανταπόκριση ή έχει μείνει στάσιμο το ενδιαφέρον των Ρεθεμνιωτών; Θα υπάρξει κάποια νέα εκδήλωση καλέσματος του ρεθεμνιώτικου κοινού λίγο πριν τον ερχομό του πλοίου ή λίγο μετά;

-Μετά την αγορά του πλοίου το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των Ρεθεμνιωτών για αγορά μερίδων ήταν πολύ μεγάλη. Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 1600 άτομα και με τον ερχομό του πλοίου, θα ξεπεράσουμε κατά την εκτίμησή μου τους 2000 συνεταίρους.

Επίσης τώρα ο κόσμος βάζει μεγαλύτερα ποσά και δεν γράφεται απλά με 1,2 ή 3 μερίδες.  Θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά την προσπάθειά μας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Με τον ερχομό του πλοίου θα γίνει η κατάλληλη υποδοχή στο λιμάνι μας. Έχουμε ήδη προτάσεις από συγκροτήματα χορευτικά και Κρητικούς καλλιτέχνες με την αφιλοκερδή προσφορά τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

-Διεξάγονται εκδηλώσεις για την προώθηση του πλοίου, και στο Λεκανοπέδιο, καθώς πρόσφατη είναι η τρίτη εκδήλωση από συλλόγους απόδημων Ρεθεμνιωτών. Πέρα από τη στήριξη από τους ρεθεμνιώτικους  συλλόγους της Αττικής, ποια είναι η ανταπόκριση των «Αθηναίων» Ρεθεμνιωτών;

-Στις 14-5-2012 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα,  είχαν οργανώσει με πολύ μεγάλη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση οι Ομοσπονδίες Συλλόγων των Αποδήμων Ρεθεμνιωτών της Αθήνας. Έχουν δραστηριοποιηθεί πάρα πολύ τελευταία και ευελπιστούμε, όπως δήλωσαν στην αντιπροσωπεία των μελών του Συμβουλίου μας ότι θα βοηθήσουν οικονομικά και θα στηρίξουν την CRETAN LINES προτιμώντας το πλοίο ΕΛΛΗ Τ. στις μετακινήσεις τους. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνουν και όλοι οι Ρεθεμνιώτες για να μείνει το πλοίο για πάντα στο Ρέθυμνο να εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα όλο το χρόνο και σε καθημερινή βάση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ