ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Ρεθύμνου για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0

Τα ξημερώματα της 2 Μαΐου το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου δέχτηκε εμπρηστική επίθεση με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής. Η χθεσινή επίθεση αποτελεί συνέχεια σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε όλη την Ελλάδα σε προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ άλλα και της υπόλοιπης αριστεράς. Η νέα αυτή θρασύδειλη πράξη από την πλευρά της Χρυσής Αυγής είναι μία ακόμη απόδειξη πως το αυγό του φιδιού, οι υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια δολοφονική συμμορία με παρακρατικές-μαφιόζικες πρακτικές.

Ο Δημοκρατικός λαός της Κρήτης, με την ηρωική παρακαταθήκη της νίκης του ενάντια στα στρατεύματα του Χίτλερ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει και να δεχτεί τους απογόνους των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Οι κάτοικοι της μαρτυρικής Βιάννου έδειξαν το δρόμο με την απαγόρευση εισόδου στο χωριό στα μέλη της νεοναζιστικής χρυσής Αυγής. Ο Ελληνικός λαός που έδωσε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και το έναυσμα για την πάλη ενάντια στο φασισμό το ’41 οφείλει σήμερα να πάρει ξανά θέση. Να δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι φασίστες δεν έχουν χώρο και λόγο στο ελληνικό κοινοβούλιο άλλα ούτε και στην κοινωνία.

Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε ψήφος τιμωρίας στο σύστημα, ούτε αντισυστημική ψήφος. Αντίθετα είναι ψήφος ενίσχυσης του, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι η σκοτεινή πλευρά του συστήματος. Είναι ψήφος ανοχής σε δολοφονίες, σε εγκληματικές επιθέσεις απέναντι σε έλληνες και μετανάστες. Είναι ψήφος νομιμοποίησης της μισαλλοδοξίας, των ιδανικών του ναζισμού και της χούντας των συνταγματαρχών.

Όταν χρόνια τώρα τα ΜΜΕ και οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι στοχοποιούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για κάθε πράξη βίας, αποσιωπώντας τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής και εισάγοντας μια ακροδεξιά ατζέντα στην πολιτική αντιπαράθεση, αυτό που έκαναν ήταν να την ενισχύουν. Στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη από την μεταπολίτευση, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση της αριστεράς με ταυτόχρονη καταβαράθρωση των κομμάτων του μνημονίου. Καμία ανοχή στη νεοναζιστική συμμορία. Η άνοδος της αριστεράς τους έχει τρομάξει. Ας κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ