ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ: Η Εθνική Τράπεζα "ακυρώνει" κάρτες ΑΤΜ οφειλετών της

0

Παραδέχεται η Εθνική Τράπεζα πως «μπλόκαρε» κάρτες ΑΤΜ οφειλετών της, κάτι που κατήγγειλε πρόσφατα η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Σύμφωνα με την διοίκηση της τράπεζας, η Εθνική προέβη στην ακύρωση καρτών καθώς «είναι υποχρεωμένη και για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις να διακόπτει κάθε μορφή πίστωσης προς αποφυγή περαιτέρω επαύξησης της υπερχρέωσης τους».

Από την πλευρά της η ΕΚΠΟΙΖΩ κάνει λόγο «για εφαρμογή από την Εθνική Τράπεζα παράνομων ή καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος οφειλετών της δίνει η Τράπεζα».

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα, επισημαίνει πως δε δεσμεύει τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας οφειλετών, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη στους δικαιούχους, σημειώνοντας ότι «το μέτρο της στέρησης δυνατότητας ανάληψης της μισθοδοσίας / σύνταξης μέσω των ΑΤΜ με τη χρήση της κάρτας ανάληψης μετρητών Εθνοcash περιορίζεται μόνο σε οφειλέτες που έχουν κάνει αίτηση δικαστικού συμβιβασμού και αφορά τον υφιστάμενο καταθετικό λογαριασμό».

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζήτησε την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή διότι τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες από καταναλωτές που διατηρούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμό μισθοδοσίας και ταυτόχρονα είναι οφειλέτες καταναλωτικών δανείων ή πιστωτικών καρτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως «οι καταγγελίες αφορούν στο ότι η Εθνική Τράπεζα ακύρωσε χωρίς καμία ειδοποίηση τις χρεωστικές κάρτες των υπερχρεωμένων πελατών της, αφαιρώντας τους το δικαίωμα ανάληψης χρημάτων από τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τόσο η ακύρωση καθ’ εαυτή όσο και το γεγονός ότι έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση αποτελούν ένα αυθαίρετο, καταχρηστικό και αντικοινωνικό μέτρο της τράπεζας και παραπέμπουν σε πρακτικές εκδίκησης», σχολίασε η ΕΚΠΟΙΖΩ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ