ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο

0

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μια σπουδαία αθλητική συνάντηση, παγκόσμιας εμβέλειας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ρέθυμνο που έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες υποδοχής και φιλοξενίας της. Πρόκειται για  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δημοσιογράφων που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από  19 Οκτωβρίου 2012 έως τις 21.10.2012.  Οι αγώνες  διοργανώνονται από την εταιρεία Sports Promotion Hellas με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης.

Για λίγες μέρες λοιπόν,  το Ρέθυμνο θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως πόλη που φιλοξενεί τη σημαντική αυτή αθλητική συνάντηση  και θα έχει μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία να αποδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες της πόλης αλλά και όλου του νησιού καθώς και ότι πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να υποστηρίξει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να εξελιχθεί σε ένα αξιόπιστο  προορισμό αθλητικού ποδηλατικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και τη Μαγιόρκα (Mallorca) που φιλοξενεί κάθε χρόνο περισσότερους από 100.000 ποδηλάτες.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την αρχή του χρόνου με τη δημιουργία της επίσημης σελίδας των αγώνων www.wpcc-crete.com και τις πρώτες επαφές με 2.500 δημοσιογράφους διαφορετικών ειδικοτήτων (αθλητισμός, πολιτική κ.τ.λ.) από όλο τον κόσμο. Η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας  έγινε στο πλαίσιο μιας μικρής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, όπου η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού – Πολιτισμού κα Μπιρλιράκη Πέπη,  ο Διευθυντής της Sports Promotion Hellas κ. Άξελ Βέρνερ, η Νομική Σύμβουλος της Διοργάνωσης η κ. Χαρά Λιανδρή και ο Υποδιευθυντής των ξενοδοχείων που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές των αγώνων (Pearl Beach & Aegean Pearl)ο κ. Μαρίνος Μαυροματάκης. υποδέχθηκαν τον Βέλγο Επικεφαλής της Παγκόσμιας  Επιτροπής  κ Walter Rottiers, ο οποίος επισκέφτηκε για λίγες ημέρες το Ρέθυμνο και παρέδωσε στους διοργανωτές  την επίσημη σημαία της διοργάνωσης η οποία θα παραμένει έξω από το Δημαρχείο μέχρι το τέλος των αγώνων.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους, η κυρία Μπιλιράκη επισήμανε  στον κ.  Rottiers τη βαρύτητα που προσδίδει ο Δήμος στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων καθώς και στη σημασία που έχουν για την πόλη μας και του παρείχε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα υποστηρίξει με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με την εμπειρία που διαθέτει σε αθλητικές διοργανώσεις υψηλού κύρους αυτή τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας με τον καλύτερο τρόπο,  ώστε αφενός οι συμμετέχοντες αλλά και οι θεατές να αποκομίσουν αξέχαστες εμπειρίες και να μείνουν ικανοποιημένοι και αφετέρου η πόλη μας και η Κρήτη να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Άξελ Βέρνερ ενημέρωσε τον κ. Rottiers για τα στάδια των  προετοιμασιών  και συμφώνησε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξει η Ελλάδα ,σε αυτή την κρίσιμη εποχή ένα θετικό και δυναμικό πρόσωπο σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Βέρνερ επεσήμανε επίσης ότι ελπίζει στην κατανόηση που θα επιδείξουν οι Ρεθεμνιώτες κατά τη διάρκεια των ημερών διεξαγωγής των αγώνων δεδομένου ότι αρκετοί δρόμοι θα χρειαστεί να κλείσουν κυκλοφοριακά  κι εξέφρασε την ευχή να υπάρχουν θεατές στους δρόμους για τη δημιουργία μιας καταπληκτικής ατμόσφαιρας, την οποία αξίζει μια τέτοια διοργάνωση. Τόνισε μάλιστα ότι θα συμμετέχει για πρώτη φορά και η εθνική ομάδα Ελλάδας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολούνται με την ποδηλασία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ