ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές εκρήξεις στην Καμπούλ μετά την αποχώρηση Ομπάμα

0

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι δήλωσε στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στη λεωφόρο Jalalabad, βασική οδική αρτηρία της πόλης.

Ακόμη αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι, στον τόπο της επίθεσης, σημειώθηκε και νέα έκρηξη.

Την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση ανέλαβαν οι Tαλιμπάν του Αφγανιστάν , που, σύμφωνα με την αστυνομία, στόχευαν  συγκρότημα κατοικιών της Πράσινης Ζώνης, όπου διαμένουν ξένοι στην πόλη. Επίσης, στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται και πολλές ξένες στρατιωτικές βάσεις.

‘Επειτα από τις  εκρήξεις, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι οι επιθέσεις, «ήταν ένα μήνυμα προς τον Ομπάμα», ο οποίος λίγες ώρες πριν αυτές σημειωθούν είχε αναχωρήσει από την Καμπούλ, έχοντας, προηγουμένως, υπογράψει συμφωνία στρατηγικής σημασίας με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι.

Ο ίδιος είπε ακόμη, «ο Ομπάμα και οι δυνάμεις των ΗΠΑ ποτέ δεν θα είναι καλοδεχούμενοι στο Αφγανιστάν, κι εμείς πρόκειται να συνεχίσουμε την αντίστασή μας, είτε μέχρι οι δυνάμεις κατοχής εγκαταλείψουν τη χώρα είτε έως ότου τα μέλη τους είναι νεκρά».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ