ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

I Love Rethymno Photo Exhibition Vol.2

0

Συνέντευξη στον Βάιο Ντάφο

 

Πως μπορεί να κανείς να αποτυπώσει την ίδια την ζωή; Είναι εύκολο να κλέψεις στιγμές;  Εμείς  βρεθήκαμε στην  2η έκθεση φωτογραφίας  της σελίδας I Love Rethymno.  Στην Gallery του Aquila Porto Rethymno, κάθε μέρα εκτός Κυριακής από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Ένα ταξίδι στο άγνωστο Ρέθυμνο, στο άλλοτε μυστήριο, ρομαντικό, φωτεινό και σίγουρα ξεχωριστό τόπο μας,  μέσα από την ματιά του πολύ ταλαντούχου Στέλιου Κουνδουράκη. Μιλήσαμε μαζί του και με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε, αποκάλυψε τα μυστικά της έκθεσης του και όχι μόνο.

Πως δημιουργήθηκε η ιδέα για αυτή την έκθεση;

Στέλιος Κουνδουράκης:       Βασικά η έκθεση είναι αποτέλεσμα πολλών ακόμη φωτογραφιών που μαζεύτηκαν μετά από ένα ολόκληρο χρόνο μετά το τέλος της 1ης έκθεσης. Τα θέματα που επιλέχτηκαν είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους πάλι από το χειμώνα καθώς το Ρέθυμνο μεταμορφώνεται και είναι κάτι που με ελκύει.

Παρατηρούμε Στην  έκθεση  σας ότι   οι περισσότερες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Υπάρχει κάτι  βαθύτερο σε αυτό;

Στέλιος Κουνδουράκης:   Σίγουρα όταν ξεκινούσα να φωτογραφίζω το Ρέθυμνο παρατήρησα ότι η φωτογράφηση από χαμηλά ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Λίγο το άγνωστο τοπίο από χαμηλά, λίγο η οπτική πλευρά που το ίδιο θέμα φαινόταν εντελώς διαφορετικά άρχισε να γίνεται πιο ωραίο το αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο σύνολο των φωτογραφιών.

Μετά από ένα χρόνο και κάτι μπορώ να πω ότι ναι, με χαρακτηρίζει το στυλ αυτό, μου αρέσει πολύ και αφού το αποτέλεσμα είναι καλό θα το συνεχίσω.

Πως  θα  χαρακτηρίζατε την έκθεση  σας; έχετε ασχοληθεί

Με αλλά  είδη φωτογραφίας

Στέλιος Κουνδουράκης:  Φαντάζομαι ότι η έκθεση αυτή είναι μια καθαρά προσωπική προσπάθεια, δεν εντάσσεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο ύφος και γίνεται κατανοητή από όλους. Υπάρχουν εκθέσεις με πολλά στυλ, διαφορετικό ύφος και πολλές φορές με το δικό τους ιδιαίτερο κοινό. Εμείς εδώ πολύ απλά παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που όπως τις τραβάμε έτσι είναι, χωρίς μοντάζ και επεξεργασία.

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με άλλα είδη φωτογραφίας πέραν των δυνατοτήτων των προγραμμάτων πάνω σε αυτές που δουλεύω λόγω επαγγέλματος γραφιστικής.

Η τωρινή έκθεση αποτελεί προσωπική εξέλιξη σας και κατ επέκταση εξέλιξη της  προηγούμενης δουλειά σας;

Στέλιος Κουνδουράκης:   Μπορώ να πω ότι είναι μια συνέχεια της προηγούμενης, δεν έχει κάτι το ανατρεπτικό ή το καινούργιο αφού μου αρέσει να φωτογραφίζω το Ρέθυμνο μέσα και έξω από το κέντρο. Το επόμενο μου στάδιο θα είναι η παλιά πόλη, η ασπρόμαυρη φωτογραφία και μια αποκλειστική φωτογράφηση Underground όπου πραγματικά θα παρουσιάσω οτιδήποτε ζει στο έδαφος και περνάει απαρατήρητο.

Είναι  τυχαία η επιλογή του χώρου της έκθεσης;

Στέλιος Κουνδουράκης:  Φυσικά και δεν είναι τυχαία η επιλογή του χώρου καθώς έψαχνα έναν χώρο που να μπορεί να με φιλοξενήσει παραπάνω από μια βδομάδα. Έτσι ο καταλληλότερος βρέθηκε στην Gallery του Aquila Porto Rethymno. Νομίζω ότι ο χώρος είναι πολύ καλός, φωτεινός και φυσικά σε πολύ καλό σημείο με εύκολη πρόσβαση!

Πόσο καιρό  θα  διαρκέσει η έκθεση και  ποια τα  μελλοντικά σας σχέδια;  

Στέλιος Κουνδουράκης:   Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα μπορεί και παράπανω. Ελπίζω να περάσουν πάνω απ´ όλα οι φίλοι μου και μετά όλοι όσοι αγαπούν τη φωτογραφία και το Ρέθυμνο.

Επόμενος στόχος καθότι η ζωή συνεχίζεται και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες είναι η ολοκλήρωση του 23ου τεύχους του περιοδικού που εκδίδω, του BEST. Για την φωτογραφία πάντα θα υπάρχει χρόνος. Ευχαριστώ πολύ που περάσατε, ελπίζω να σας άρεσαν οι φωτογραφίες!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ