ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αύριο η δίκη των αγροτών της Κρήτης για την "απόβαση" του Πειραιά

0

Για δεύτερη φορά (η πρώτη είχε αναβληθεί) το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουνίου θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορούμενου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, έξι αγροτοσυνδικαλιστές από ολόκληρη την Κρήτη.

Μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ένας δικηγόρος της Αθήνας (!!!) οι έξι αγροτοσυνδικαλιστές κατηγορούνται για : Παρακώληση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση απόπλου πλοίων και κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες.

Κατηγορούμενοι είναι : Ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι τότε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Χανίων Η. Χαλακατεβάκης, Λασιθίου Στ. Κορνάρος, και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης καθώς επίσης και ο τότε και νυν γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γ. Ντισπιράκης.

Να σημειωθεί πως,σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι κατηγορούμενοι αγροτοσυνδικαλιστές δεν έχουν καλέσει πολιτικούς ως μάρτυρες υπεράσπισης, παρα μόνο αγρότες που ήταν παρόντες εκείνες τις ημέρες στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 οι αγρότες της Κρήτης πήγαν με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά διεκδικώντας το δικαίωμά τους να πραγματοποιήσουν διαδήλωση μέχρι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επειδή είχαν μαζί τους και ορισμένα αγροτικά μηχανήματα και με την αιτιολογία της απαγόρευσης της μηχανοκίνητης πορείας , η σύρραξη δεν άργησε να γίνει όταν διμοιρίες των ΜΑΤ έζωσαν το λιμάνι το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ρίψεις δακρυγόνων μέχρι την αποχώρηση των αγροτών δύο ημέρες μετά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ