ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η "Γιορτή των Ψαράδων" στην Αγία Γαλήνη

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση της «Γιορτής των Ψαράδων» στην Αγία Γαλήνη, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  Από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων διατηρούσε στα ύψη το ενδιαφέρον των επισκεπτών του χωριού.

Η λιτανεία της εικόνας της «Αγίας Γαλήνης» στα σοκάκια του χωρίου και η καντάδα από μαντολίνα που ακολούθησε αμέσως μετά,  ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων παραβρεθήκαν  η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μ. Λιονή, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Ι. Πιπεράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Μαλλιαρός, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ.  Ι.  Κοκολογιάννης,  ο Σταθμάρχης Λιμενικού κ. Αντώνης Σταυρουλάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Όθωνας, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Κεφαλογίαννης,  και πλήθος κόσμου.

Έλληνες και ξένοι που βρέθηκαν στην περιοχή απόλαυσαν ήλιο, θάλασσα, φρέσκο ψάρι και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τόσο το Σάββατο, στο κρητικό γλέντι που στήθηκε στο λιμάνι, όσο και την Κυριακή στο λαϊκό γλέντι.

Την Κυριακή στήθηκαν μεγάλα καζάνια όπου οι ντόπιοι έψησαν κακαβιά, έτσι όπως μόνο οι ψαράδες γνωρίζουν και τη  Δευτέρα οι εκδηλώσεις έκλεισαν με βαρκάδα και λαούτο στα ανοικτά του Λυβικού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ