ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία και ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στις Μέλαμπες

0

Στα πλαίσια των προεκλογικών εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ , πραγματοποιήθηκε πολιτική ομιλία τη  Δευτέρα 4/6 στις Μέλαμπες , με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ.Ξανθός τόνισε την κρισιμότητα των προσεχών εκλογών και την ανάγκη να μπει ένα οριστικό τέλος στον κατήφορο της ανεργίας, της φτώχειας και της  διάλυσης της κοινωνίας που έχουν προκαλέσει τα μέτρα και οι δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Το πραγματικό δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποταγή στο φόβο και την κινδυνολογία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας μας και της Ευρώπης ή επιλογή ενός νέου δρόμου ελπίδας και αξιοπρέπειας με κυβέρνηση της Αριστεράς και κοινό  αγώνα με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς ;

Η ΝΔ με την καιροσκοπική και ψηφοθηρική διεύρυνση της με «συνιστώσες» ακραιφνώς μνημονιακές ( ΔΗΣΥ, στελέχη ΛΑΟΣ ) , δεν έχει πλέον την παραμικρή πολιτική αξιοπιστία.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, επιμένει στην φιλολογία για επαναδιαπραγμάτευση χωρίς να αμφισβητεί το βασικό πλαίσιο του Μνημονίου ( πολιτική «εσωτερικής υποτίμησης» με δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, εργασιακή «ζούγκλα»  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας , ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών κλπ).

Και οι 2 πολιτικές δυνάμεις δεν πείθουν , γιατί οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση. Δεν αντέχουν άλλη «σωτηρία» , ούτε εμπιστεύονται άλλο τους «σωτήρες» της πατρίδας. Γι’αυτό και αντιστέκονται στην πίεση που και στο κλίμα  ανασφάλειας που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Η μόνη αξιόπιστη λύση σήμερα  είναι η αλλαγή πορείας στην οικονομία, την κοινωνία  και τη χώρα με βάση  το αναλυτικό  Πρόγραμμα που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ