ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Ψήφο εμπιστοσύνης» στην αστική συγκοινωνία δίνει δήμος και ΚΤΕΛ

0

Στην ανάπτυξη μίας αξιοπρεπούς αστικής συγκοινωνίας στην πόλη του Ρεθύμνου προσβλέπει τώρα η δημοτική αρχή, μιας και θεωρεί πως αποτελεί πλέον απόλυτη αναγκαιότητα. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, ο δήμος και ΚΤΕΛ δυτικής Κρήτης σχεδιάζουν ήδη το νέο τρόπο λειτουργίας της αστικής γραμμής, που θα εξυπηρετεί δημότες και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά μέχρι και τον Κουμπέ (περιοχή στρατοπέδου).

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ΝίκοςΚονταξάκης, ένας από τους βασικούς στόχους που έχει τεθεί είναι οι στάσεις να είναι σε μικρές και ικανές αποστάσεις για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τα αστικά λεωφορεία. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει οι στάσεις να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων και μικρότερη των 300 μέτρων μεταξύ τους.

«Σε αυτήν την απόσταση των οκτώ περίπου χιλιομέτρων, ανέφερε, ο κ. Κονταξάκης, θέλουμε ν’ αναπτυχθεί μία συγκοινωνία με ευέλικτα μέσα και τακτικά ωράριο, η οποία να ενταχθεί στις συνήθειες του ρεθυμνιώτη. Επιπλέον, το ΚΤΕΛ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει νέα μέσα για την ενημέρωση των επιβατών στις στάσεις και θεωρούμε ότι μπορεί πλέον η αστική συγκοινωνία να καθιερωθεί στη συνείδηση του ρεθυμνιώτη».

Άλλωστε, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης κρίνεται πλέον ασύμφορη η χρήση του αυτοκινήτου και η πληρωμή για θέση στάθμευσης. Άρα κατ' επέκταση έφτασε πλέον η ώρα να μπει και στη ζωή των Ρεθυμνιωτών η τακτική και συντονισμένη αστική συγκοινωνία. «Η συχνή αστική συγκοινωνία αποτελεί όχι μόνο λύση για το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, αλλά και λύση απέναντι στην οικονομική κρίση», σχολίασε με χαρακτηριστικό τρόπο ο κ. Κονταξάκης.

Στέλλα Μαθιουδάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ