ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Επιτέλους ξεκινάμε»

0

Οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα - Επιτακτική η στήριξη του κόσμου και η πλήρης διαφάνεια από την CRETAN LINES

Το καράβι επιτέλους ξεκινάει τα ταξίδια του και όσοι πίστευαν ότι θα παραμείνει δεμένο στη μαρίνα Ρεθύμνου διαψεύστηκαν. Το πλοίο μετά και τους τελευταίους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την π. Πέμπτη  είναι έτοιμο να ξεκινήσει, καθώς από πλευράς επιθεωρητών δόθηκε το «πράσινο φως», ενώ εκκρεμούσε η υπογραφή έγκρισης για την έναρξη της δρομολόγησης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι την ώρα που έκλεινε χτες το μεσημέρι η εφημερίδα μας. Κατάλληλο και αξιόπλοο, το ΕΛΛΗ Τ. θα σαλπάρει επιτέλους για το πρώτο του δρομολόγιο για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όμως τώρα ξεκινούν τα δύσκολα καθώς, όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, χρειάζεται οικονομική στήριξη για να παραμείνει στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ρέθυμνο- Πειραιάς. Συνάμα, η πλήρης ενημέρωση του ρεθεμνιώτικου κοινού για όλο αυτό το διάστημα που χάθηκε, αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει πρέπει να τεθεί πρώτη στην ατζέντα της διοίκησης, για τη διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας του εγχειρήματος.

«Η CRETAN LINES ανακοινώνει ότι μετά από τον πολυήμερο έλεγχο των πιστοποιητικών του πλοίου μας ΕΛΛΗ Τ,  από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων,  διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αξιοπλοΐα του και την ασφαλή εκτέλεση των δρομολογίων του» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε την π. Πέμπτη η ρεθεμνιώτικη εταιρία λαϊκής βάσης, λίγες ώρες μετά το πέρα των ελέγχων νωρίτερα την ίδια ημέρα. Επίσης, η διοίκηση θέλοντας να είναι κατευναστική επεσήμανε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. «Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους Ρεθεμνιώτες των οποίων το ενδιαφέρον και την αγωνία καταλαβαίνουμε, ότι οποιαδήποτε εμπόδια και αν παρουσιάζονται, θα τα ξεπερνάμε και θα τα επιλύουμε.  Όποια παραπληροφόρηση και σχόλια ακούγονται είναι ανυπόστατα και εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες». Από χτες Παρασκευή 20/7  οι Ρεθεμνιώτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται «μαγικά χαρτάκια», καθώς εκδίδονται κανονικά εισιτήρια. Επίσης, η CRETAN LINES δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεισφορά τους όλους όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα τους δύο τοπικούς βουλευτές. «Να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα τους Βουλευτές Ρεθύμνου,  κ.κ. Κεφαλογιάννη Γιάννη και Ξανθό Ανδρέα που με πραγματικό ενδιαφέρον παρακολουθούσαν από κοντά και βοηθούσαν την προσπάθεια που κάναμε». Η δρομολόγηση του πλοίου ωστόσο δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία, καθώς τα λειτουργικά έξοδα του πλοίου, όπως και οι δόσεις της αποπληρωμής του «τρέχουν», ενώ ο κόσμος απαιτεί πλήρη διαφάνεια για τη μέχρι τώρα πορεία και τη συνέχεια του όλου εγχειρήματος.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ανήμερα των θετικών εξελίξεων για τη δρομολόγηση του πλοίου ο Σύλλογος Κρητικών Στιχουργών «Μιχάλης Καυκαλάς» διοργάνωσε μουσική βραδιά στη μαρίνα για τη στήριξη του πλοίου, που ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες. «Σαν σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε μια εκδήλωση για το πλοίο του Ρεθύμνου. Υλοποιήσαμε απόψε την πρωτοβουλία αυτή. Πήγαμε στα χωριά και στην πόλη για να αφυπνίσουμε όσο μπορούμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος αυτού και φτάσαμε στο τελικό στάδιο που είναι η σημερινή πετυχημένη εκδήλωση» ανέφερε στο «Ρ» ο κ. Κώστας Βενιανάκης, πρόεδρος του συλλόγου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όποια πόρτα μας άνοιξε και δε μας άνοιξε, το Λιμενικό Ταμείο για την προθυμία του να μας βοηθήσει, όλους τους τοπικούς φορείς που μας βοήθησαν και όλους τους Ρεθεμνιώτες που θα στηρίξουν το πλοίο».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ