ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Άψαλτος με απόφαση αρχιεπισκόπου Σικελός μαφιόζος

0

Χωρίς να ψάλλει ο ιερέας την καθολική νεκρώσιμη ακολουθία η κηδεία του μαφιόζου Τζουσέπε Λο Μάσκολο. Έδωσε μόνο την ευλογία του στο φέρετρο

Στην απόφαση του αρχιεπισκόπου να μην επιτρέψει να τελεστεί ως είθισται η κηδεία του μαφιόζου Τζουσέπε Λο Μάσκολο, στην τοπική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στέκεται ο ιταλικός Τύπος.

Αυτή αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες ο καθολικός κλήρος της νότιας Ιταλίας, λαμβάνει αποστάσεις, με θεαματικό τρόπο, από εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος.

Ενώ όλα ήταν έτοιμα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού για να τελεστεί η κηδεία του Λο Μάσκολο, ο ιερέας της εκκλησίας έδωσε μόνο την ευλογία του στο φέρετρο χωρίς όμως να ψάλλει την καθολική νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν το γεγονός πως θεωρήθηκε ότι κατείχε υψηλή θέση στην ιεραρχία της φατρίας Σικουλιάνα.

Ο Λο Μάσκολο, είχε συλληφθεί λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας "Nuova Cupola" και θεωρείτο πως ήταν το "νούμερο δυο" της φατρίας, δεξί χέρι του αρχηγού της, Αντονίνο Γκαλιάνο.

"Η συγκεκριμένη επιλογή δεν ήταν εύκολη, συνδέεται με πολυσύνθετες ανθρώπινες και ηθικές παραμέτρους. Για τον λόγο αυτό, ακριβώς, θέλουμε να εκφράσουμε όλη μας την εκτίμηση και την υποστήριξη προς το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου", δηλώνει η πρόεδρος του συνεταιρισμού για τη Νομιμότητα και την Ανάπτυξη, με έδρα τον Ακράγαντα, Μαριαγκράτσια Μπραντάρα.

Την περασμένη Κυριακή, ο αρχιεπίσκοπος Μοντενέγκρο, επ' ευκαιρία των εορτασμών του πολιούχου Σαν Καλότζερο, είχε αναφερθεί στο "ανάθεμα" του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' εναντίον των μαφιόζων.

Στις 9 Μαΐου του 1993, ο Πολωνός ποντίφικας σε ομιλία του στην Κοιλάδα των Ναών του Ακράγαντα, απευθυνόμενος στα μέλη της μαφίας, είχε τονίσει με έμφαση "εν ονόματι του Χριστού, απευθύνομαι στους υπαίτιους και τους υπεύθυνους: μετανοήστε. Θα έλθει, μια μέρα, η κρίση του Θεού".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ