ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρωσικό κίνημα αλληλεγγύης στο Facebook: "Αγαπώ την Ελλάδα"

0

Ένα νέο κίνημα προώθησης των ελληνικών νησιών αλλά και συμπαράστασης προς τους Έλληνες στο Facebook. Διαβάστε ποιος ο στόχος και τι αναρτούν τα περίπου 500 μέλη του "Я люблю Грецию"

"Σε αυτό το γκρουπ δημοσιεύονται τα πάντα για την Ελλάδα. Φωτογραφίες, άρθρα, εμπειρίες, επίσης, μπορείτε να μας πείτε για τις ελληνικές ελιές, το ελαιόλαδο, το μέλι (το πιο νόστιμο στον κόσμο), κρασί, ξενοδοχεία, ψυχαγωγία, εργασία, διακοπές, νησιά, ναούς ... Αν σας αρέσει η Ελλάδα, όπως σε εμάς".

Με το σύνθημα αυτό, Ρώσοι φιλέλληνες δημιούργησαν σελίδα στο Facebook, σαν ένδειξη συμπαράστασης στις θυσίες του ελληνικού λαού εν μέσω κρίσης, αλλά και προκειμένου, να προωθήσουν τα ελληνικά νησιά, τις θάλασσες και τον "επίγειο παράδεισο" - κατάλληλο για θερινές διακοπές - όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το γκρούπ έχει τον τίτλο "Я люблю Грецию - Αγαπώ την Ελλάδα" και ήδη μετράει 422 μέλη, ενώ οι δημιουργοί έχουν αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες από ελληνικά νησιά, αλλά και ένα πεντάλεπτο βίντεο παρουσίασης του ελληνικού φυσικού κάλλους.

Από τη Ρωσία... με αγάπη

Φίλοι της σελίδας εμφανίζονται να είναι όσοι έχουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μεταξύ αυτών, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, φοιτητές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες.

Ο μοσχοβίτης, δημοφιλής ηθοποιός, Ευκλείδης Κιουρτζίδης, δηλώνει λάτρης της Ελλάδος. Αυτές τις ημέρες γύρισε από την περιοδεία του στην νότια Ρωσία και στο Σότσι, όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Μέσω της σελίδας "Αγαπώ την Ελλάδα" απηύθυνε έκκληση να βοηθηθούν οι κάτοικοι της πόλης Κρίμσκ – Έλληνες και ντόπιοι - που επλήγησαν από καταστροφική πλημμύρα. "Στην Ελλάδα πηγαίνω τακτικά, έχω συγγενείς, φίλους εκεί… Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι πάντα για μένα το ταξίδι της ψυχής… δεν νιώθω ποτέ έτσι αν πηγαίνω κάπου αλλού, ενώ έχω ταξιδέψει αρκετά",  υποστηρίζει.

Ένας άλλος μοσχοβίτης ηθοποιός, ο Γιάννης Πολίτοβ, που αυτές της ήμερες βρίσκεται στα γυρίσματα νέας ταινίας δράσης, γράφει στο Facebook:

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν για πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα στην Ελλάδα... Αυτό ήταν το 1995. Έφτασα στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο για την κατασκήνωση για τα παιδιά από τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών. Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και βγήκα έξω, ήθελα να φιλήσω αμέσως αυτήν τη γη... Δεν ξέρω τι ήταν... ή η ναυτία μου από την απότομη προσγείωση, ή το ελληνικό αίμα μου και οι μνήμες που αποτυπώθηκαν στα κόκαλα μου… Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και για όλη τη ζωή μου. Η Ελλάδα είναι το μέρος όπου θα ήθελα να γεράσω… Σε ένα άνετο μικρό εξοχικό σπίτι στις ακτές του Αιγαίου, με τη σύζυγό μου και τα εγγόνια μου. Ελλάδα, σ 'αγαπώ!".

Η Κατερίνα Αραμπατζή, αρχισυντάκτρια και εκδότρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Η Ελλάδα στα ρώσικα", αναφέρει ότι το να μιλά κανείς για την Ελλάδα είναι σαν να λέει ένα ποίημα.

"Η χώρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη επιρροή στους ανθρώπους και ίσως για αυτό σήμερα τα βάλανε μαζί της".

Η Κατερίνα ποστάρει στη σελίδα "Αγαπώ την Ελλάδα" όχι μόνο τα δημοσιεύματα της εφημερίδας της αλλά και διάφορα άλλα που αφορούν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο δημοσιογράφος και φωτογράφος Αλεξάντερ Τιγνι-Ριάτνο μιλάει στις αναρτήσεις του με θαυμασμό για την Ελλάδα. "Για μένα η Ελλάδα είναι απλά η μεγαλύτερη μου αγάπη και δεν έχω λόγια να το εκφράσω".

Η Άννα Ζεζλόβα μένει σήμερα στην Πολώνια, είναι μουσικός αλλά κατάγεται από τη Οδησσό, μια πόλη σημαντική για τον Ελληνισμό. "Μπήκα στην ομάδα, γιατί απλά … αγαπώ την Ελλάδα", αναφέρει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ