ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

"Έτσι εκτελέστηκε ο Μπιν Λάντεν"

0

Ένα μέλος της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η περίφημη ομάδα «Seals» («Φώκιες»), πρέπει να κρύβεται πίσω από τη συγγραφή κι έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Μία δύσκολη ημέρα» που θα κυκλοφορήσει συμβολικά στις 11 Σεπτεμβρίου και που αποκαλύπτει απίστευτες λεπτομέρειες για τον τρόπο εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. 11 χρόνια, μέρα με την ημέρα, από την επίθεση στους δίδυμους πύργους, ο συγγραφέας μυστήριο αποκαλύπτει μυστικά που μόνο ένα μέλος της ομάδας των «Seals» που ανέλαβε την εκτέλεση του σχεδίου επίθεσης κατά της κατοικίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν θα μπορούσε να γνωρίζει.

Ο συγγραφέας, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν, λέγεται ότι ήταν μέλος της απόρρητης αυτής ομάδας που στελεχώνεται από την ελίτ του ναυτικού και στην οποία ανατέθηκε η αποστολή εξόντωσης του Μπιν Λάντεν. Ο ίδιος, που πλέον έχει εγκαταλείψει τις ένοπλες δυνάμεις, ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην έφοδο του Αμποταμπάντ και ήταν παρών τη στιγμή του θανάτου του ηγέτη της αλ Κάιντα, ενώ δηλώνει ότι το αφιερώνει στους συναδέλφους του για όλες αυτές τις θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Το βιβλίο αναμένεται να προκαλέσει πάταγο στην Αμερική, τρεις μόνο μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Ο καθένας θα μπορούσε να υποπτευθεί τη σκοπιμότητα της έκδοσης αυτής της μαρτυρίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Επισημαίνεται πως μόλις πριν δύο εικοσιτετράωρα ομάδα πρακτόρων, κατασκόπων και ειδικών αναλυτών μυστικών υπηρεσιών σε συνέντευξή τους κατήγγειλαν ολιγωρίες, ανεπάρκειες κι ελλείμματα στη διαχείρισης σημαντικών θεμάτων ασφαλείας από τον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να προστεθεί στην ανοικτή διαμάχη που έχει αρχίσει στις ΗΠΑ σχετικά με την προεδρεία Ομπάμα με αφορμή το πρωτοσέλιδο του «Newsweek» και το άρθρο του καθηγητή του Χάρβαρντ Νίαλ Φέργκιουσον. Το πρωτοσέλιδο φέρει τον τίτλο «Άδειασε μας τη γωνιά, Μπάρακ» (Hit the Road, Barack) και με υπότιτλο «Χρειαζόμαστε έναν νέο πρόεδρο». Στον Φέρκιουσον απάντησε αμέσως ο γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν ο οποίος σε άρθρο του στο blog των New York Times με τίτλο «Ανήθικος Σχολιασμός», του ζήτησε να πάρει αυτός δρόμο και να εγκαταλείψει την έδρα ιστορίας στο Χάρβαρντ.

zougla.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ