ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με Γερμανίδα ευρωβουλευτή για θέματα ανάπτυξης

0

Για θέματα ανάπτυξης συνάντηση Περιφερειάρχη με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή  C. Krehl εισηγήτρια του γενικού κανονισμού για τα διαρθρωτικά ταμεία την νέα προγραμματική περίοδο

Το κρίσιμο θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου το 2015 με την λήξη του ΕΣΠΑ, συζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή κα. Constanze Krehl η οποία επισκέπτεται το νησί μας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τη περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής είχε εξαιρετική συνεργασία με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή που σήμερα είναι συντονίστρια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και εισηγήτρια του γενικού κανονισμού για τα διαρθρωτικά ταμεία την νέα προγραμματική περίοδο.

Η κ. Krehl υπενθύμισε ότι από το προϋπολογισμό του προγράμματος της Περιφερειακής Συνοχής που ψηφίστηκε στις αρχές Ιουλίου, εξασφαλίστηκαν σημαντικοί πόροι για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη.

«Με την κ. Krehl μας συνδέει μια μακρά φιλία γιατί ήταν η Πρόεδρος μου στη Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, και ήταν πάντα θερμή υποστηρικτής των Ελληνικών θέσεων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και συνέχισε: «Αυτό που συζητήσαμε σήμερα μαζί και επιδιώκουμε είναι να διασφαλίσουμε για την Κρήτη στο ‘Πλαίσιο του Στόχου 2’ (με την λήξη του ΕΣΠΑ) να ενταχθούν προς χρηματοδότηση μεγάλα έργα υποδομών ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα ευρωβουλευτής ανέφερε ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού έχουν διασφαλιστεί σημαντικά κονδύλια για την περιφερειακή ανάπτυξης της Ελλάδας, γιατί όπως –είπε- πέρα από τα μέτρα εξοικονόμησης χρειάζονται και μέτρα ανοικοδόμησης, με την στήριξη του τουρισμού και των επενδύσεων.

«Χαίρομαι που συναντώ σήμερα τον πρώην συνάδελφο μου Σταύρο Αρναουτάκη, με το οποίο είχαμε μια άψογη συνεργασία στο Ευρωκοινοβούλιο. Είχα μαζί του μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την υποστήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και την σχέση της με την ΕΕ η κ. Krehl απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, και την Ελλάδα χωρίς ευρώ».

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχε η  προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ