ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Κάθε φορά που γεννάει κερδίζει και το λοτο

0

Ο πελαργός που επισκέπτεται κάθε δυο με τρία χρόνια μια νεαρή Νορβηγίδα δεν φέρνει μόνο μωρά, αλλά και βαλίτσες με λεφτά για την ίδια και την οικογένειά της: κάθε φορά που η 29χρονη Χέγκε Ζανέτ Όκσνες γεννάει ένα παιδί, ένα μέλος της οικογένειάς της κερδίζει μια μικρή περιουσία στο λότο.

Φέτος την οικογενειακή... παράδοση τίμησε ο αδελφός της, ο 19χρονος Τορντ Όξνες, που κέρδισε 12,2 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 1,6 εκ. ευρώ) το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ η 29χρονη είναι ετοιμόγεννη στο τρίτο παιδί της. Πριν από αυτόν, η ίδια η Χέγκε Ζανέτ είχε κερδίσει 8,2 εκατομμύρια κορώνες το 2010, μία ημέρα προτού γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Το 2006, όταν η κοπέλα έγινε για πρώτη φορά μητέρα, ο πατέρας της, Λέιφ, κέρδισε 4,1 εκατομμύρια λίγες ώρες μετά τον τοκετό.

"Είναι εντελώς τρελό... Και να φανταστείτε ότι δεν παίζουμε συχνά λότο", σχολίασε η 29χρονη.

Η Χέγκε Ζανέτ έχει άλλους τρεις αδελφούς που, όπως λέει, την πιέζουν να αποκτήσει κι "άλλα δέκα παιδιά" για να κάνουν κι αυτοί την τύχη τους. Ένας εκπρόσωπος της Norsk Tipping, της νορβηγικής λοταρίας, ο Ρόαρ Γένταλ, προσπάθησε να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα: είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν πόσες πιθανότητες έχει μια οικογένεια να κερδίσει τρεις φορές το λότο, καθώς υπάρχουν πολλές μεταβλητές που θα πρέπει να καθοριστούν. Όσον αφορά το ερώτημα αν τα μωρά φέρνουν και λεφτά, ήταν κατηγορηματικός: "Εγώ ο ίδιος το προσπάθησα δύο φορές και δεν κέρδισα απολύτως τίποτα", είπε χαριτολογώντας.

Τα μέλη της οικογένειας Όξνες δεν έχουν κάποια "μαγική φόρμουλα", όπως το να παίζουν στο λότο συγκεκριμένους αριθμούς. Και τις τρεις φορές είχαν αγοράσει έτοιμα δελτία με ήδη συμπληρωμένα τα νούμερα.

Όπως και η αδερφή του, που εξακολουθεί να δουλεύει σε ένα βενζινάδικο στο νησάκι Όστεβολ, κοντά στο Μπέργκεν, έτσι και ο Τορντ θα συνεχίσει να εργάζεται ως εφαρμοστής αλλά θα αγοράσει "ένα-δυο διαμερίσματα" για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Επέτρεψε επίσης στον εαυτό του να αγοράσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, γυαλιά και ρούχα ενώ θα επιστρέψει στην αδελφή του και τα χρήματα που του είχε δανείσει για να πάρει δίπλωμα οδήγησης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ