ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χάκερ υποστηρίζει πως «ξεκλείδωσε» το iPhone 5

0

Το jailbreak θα δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης των περιορισμών του iOS

Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του smartphone της Apple, ο Grant Paul ή αλλιώς «chpwn», χάκερ από το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως κατάφερε να κάνει jailbreak το iPhone 5.

Δημοσίευσε μάλιστα και δυο φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται το iPhone 5 του να τρέχει το πρόγραμμα «Cydia», την πιο διάσημη εφαρμογή για jailbreakers η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση ανεπίσημων εφαρμογών και τροποποιήσεων στο iPhone.

«Ξεκίνησα να δουλεύω σε αυτό την παραμονή της κυκλοφορίας του iPhone 5 και είχα το 4S μου jailbroken στο iOS6 μέσα σε λίγες ώρες. Με το που πήρα το iPhone 5 η διαδικασία ήταν ακόμα πιο εύκολη, μου πήρε μόνο μισή ώρα», δήλωσε ο chpwn στο CNET.

Το jailbreak είναι η μοναδική μέθοδος με την οποία οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν πολλούς από τους περιορισμούς του iOS, επιτρέποντας τους να κάνουν πράγματα που δεν θα μπορούσαν με «κλειδωμένο» λειτουργικό, όπως την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store ή την αλλαγή του γραφικού περιβάλλοντος.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο chpwn δεν είναι ακόμα διαθέσιμη αλλά ο ίδιος ο hacker ελπίζει αυτό να αλλάξει.

«Θέλω να τονίσω πως η επιτυχία μου θα επιτρέψει και σε άλλους να δουλέψουν επάνω σε δικούς τους μεθόδους. Στο παρελθόν οι πρώτες μέθοδοι είχαν βοηθήσει αρκετά στη δημιουργία και δοκιμή ενός jailbreak που τελικά κατέληξε να κυκλοφορήσει στο κοινό».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ