ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις και περίπατοι στην πόλη του Ρεθύμνου.

0

«Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας».

Κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις και περίπατοι στην πόλη του Ρεθύμνου. Φέρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και ελάτε τις παρακάτω μέρες/ώρες:

4/10, 11/10, 12/10, 18/10, 25/10, 26/10, ώρα 5 μ.μ.

27/10, ώρα 11 π.μ. / Τόπος συνάντησης: Νικηφόρου Φωκά 35, παλαιά πόλη

Συγκέντρωση για την παράδοση του υλικού σε CD: 29-31/10, 6-9 μ.μ. , Νικηφόρου Φωκά 35, παλαιά πόλη. Η συμμετοχή στις κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις δεν είναι υποχρεωτική – οι φωτογραφήσεις, γίνονται και ατομικά. Οι φωτογραφίες που θα προκύψουν από τη δράση θα προβληθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «Φαντάσου την πόλη: Ρέθυμνο 2012» Τηλ. επικοινωνίας: 697 957 4563, E-mail: [email protected] / Διοργάνωση: ΖΕΟΝ και forfree.gr

Περισσότερες πληροφορίες:

Το ΖΕΟΝ και τo forfree.gr θα παρουσιάσουν προβολές φωτογραφιών με θέμα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας». Το έργο αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων δράσεων που έγιναν μέσα στο έτος, στην Αθήνα, τα Χανιά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από την πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΖΕΟΝ. Εντάσσονται στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Ρέθυμνο 2012», που παρουσιάζει πάνω από 40 αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και εικαστικές προτάσεις για στην πόλη του Ρεθύμνου.

Σκοπός του έργου είναι να σκιαγραφηθούν κοινά προβλήματα στην διαχείριση του δημόσιου χώρου αλλά και αντίστοιχες θετικές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο.

Το υλικό των φωτογραφιών θα παραχθεί από τους κατοίκους του Ρεθύμνου. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αποτυπώσουν στο φακό τους όψεις της πόλης και στιγμές της καθημερινής: τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει στην πόλη τους: κτίρια, δρόμους, πεζοδρόμια, τοίχοι, πάρκα, δέντρα, παραλία, μέσα μεταφοράς ΙΧ και συγκοινωνίες, κοινωνική ζωή κτλ.

Για το σκοπό αυτό, οργανώνουμε κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη του Ρεθύμνου. Οι συναντήσεις θα γίνουν στις 4, 11, 12, 18, 25 και 26 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ. και στις 27 Οκτωβρίου, ώρα 11 π.μ. και το σημείο αφετηρίας είναι στην οδό Νικηφόρου Φωκά 35, στην παλαιά πόλη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να κινηθούν και ατομικά, οποιαδήποτε ημέρα επιθυμούν, εφόσον δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την ομάδα στις φωτογραφήσεις.

Η συλλογή του υλικού θα γίνει σε τρεις μέρες, 29-31/10, 6-9 μ.μ. στην οδό Νικηφόρου Φωκά 35, στην παλαιά πόλη. Οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν ένα CD με 3 φακέλους: Ο ένας με το όνομα του φωτογράφου και ΜΕΣΑ σε αυτόν θα υπάρχουν δύο υποφάκελοι, ένας με τις φωτογραφίες του τι τους ευχαριστεί και ο άλλος με τις φωτογραφίες του τι τους ενοχλεί στην πόλη του Ρεθύμνου. Επιπλέον, θα παραδώσουν και μία διαβεβαίωση εγγράφως ότι «τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που παραδίδουν στην οργανωτική ομάδα ανήκουν στους ίδιους και ότι παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης τους για τους σκοπούς της φωτογραφικής δράσης».

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία συλλογική κίνηση και πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας. Οι εικόνες αυτές θα αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό περιβάλλον και θα θέτουν εύστοχα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες σύγχρονης ζωής αλλά και την ανάγκη σε πολλές περιπτώσεις αναδιαμόρφωσης, επανασχεδιασμού και χρήσης εκ νέου του δημόσιου χώρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ