ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο

0

Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο –ταυτόχρονα με τους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο– ξεκίνησαν από την Δευτέρα καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς της «διαθεσιμότητας» των διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκε σε εφαρμογή με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου.

Εκτίμηση όλων είναι πως η εξαίρεση του προσωπικού του Πανεπιστημίου από το καθεστώς αυτό είναι απολύτως συγκυριακή και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ποσοστώσεις που προβλέπει η συγκεκριμένη ρύθμιση. Οι αυθαίρετες ερμηνείες της ρύθμισης, μέσω ηλεκτρονικών οδηγιών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενισχύουν την πεποίθησή τους ότι:

● Δρομολογείται ένα πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο για το προσωπικό όλων των κατηγοριών και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ανεξάρτητα από ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια.

● Η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο περικοπών πάσης φύσεως, που θα ενταθούν με το σχέδιο «Αθηνά» για συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

● Πολιτική επιλογή είναι η σταδιακή κατάργηση του Δημόσιου Τομέα και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, πραγματικότητα που δεν είναι απειλή μόνο για το προς απόλυση προσωπικό, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στον ρόλο του εργαζόμενου υπό απειλή σε ένα Πανεπιστήμιο …υπό απόλυση. Με αυτοκόλλητα στο στήθος που έγραφαν «Υπάλληλος προς απόλυση, Υπεύθυνος για την κρίση» και με το σύνθημα «Δεν φέρνουν λύσεις οι απολύσεις, γι’ αυτό να περιμένετε κοινωνικές εκρήξεις» σε πανό, συγκεντρώθηκαν μαζικά στην είσοδο του Πανεπιστημίου, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια.

Στις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν τις καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 13.00-15.30, ενώ για την Πέμπτη καλούν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές, διδάσκοντες και τεχνικό-εργαστηριακό προσωπικό) σε κοινή συνάντηση, προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ