ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλεγχος των Windows 8 με... χειρονομίες (Video)

0

Νέο σύστημα αναγνωρίζει τις κινήσεις με υπερήχους

Μπορεί η χρήση των Windows 8 να είναι ιδανική σε συνδυασμό με οθόνης αφής, όμως μια νορβηγική τεχνολογική εταιρεία σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση.

Η Elliptic Labs σκοπεύει σύντομα να μας προσφέρει τη δυνατότητα να χειριζόμαστε τα Windows 8 όχι μέσω της οθόνης αφής του υπολογιστή μας, αλλά μέσω χειρονομιών στον «αέρα».

Η νέα αυτή τεχνολογία είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στο Xbox Kinect, αντί όμως για κάμερες χρησιμοποιεί υπερήχους και μικρόφωνα τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα «παρακολούθησης» ενός μεγαλύτερου οπτικού πεδίου.

Επιπροσθέτως το σύστημα ανταποκρίνεται με αυξημένη ακρίβεια σε χειρονομίες και δεν απαιτείται η χρήση του σε περιβάλλον με επαρκή φωτισμό.

Παρόμοιες τεχνολογίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, όπως το Leap Motion της ομώνυμης εταιρείας και το Spatial Operating Environment της Oblong Industries. Το συγκεκριμένο σύστημα όμως, φαίνεται να είναι πιο απλό και πιο προσιτό για τους χρήστες.

Η Elliptic δήλωσε πως τα Windows 8 είναι απλά η «αφετηρία» της τεχνολογίας αυτής και ανακοίνωσε τα σχέδια της για να την προσφέρει και σε άλλα προϊόντα. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να την ενσωματώσει στο μέλλον σε tablets, ακόμα και smartphones.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rry2Y5tohSo#t=0s

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ