ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ρέθυμνο - Αισιόδοξο το μήνυμα της δράσης

0

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την π. Πέμπτη στην πόλη μας, στα γραφεία της INTERAMERICAN, την οποία συνδιοργάνωσαν το προσωπικό της ασφαλιστικής εταιρίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ και της Καρναβαλικής Ομάδας «ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ». Εθελοντές αιμοδότες και μη, έδωσαν το παρών περνώντας το μήνυμα, πως όσο και όσοι μπορούμε πρέπει να προσφέρουμε, είτε αυτό λέγεται αίμα είτε οποιαδήποτε άλλη προσφορά αλληλεγγύης, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας αντίστοιχου εθελοντικού συλλόγου αιμοδοτών στο Ρέθυμνο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» Ροδουσάκη Δέσποινα δήλωσε στο «Ρ»: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βοηθήσουμε και να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας. Διότι αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί και ένας σύλλογος αιμοδοτών στο Ρέθυμνο. Ο δικός μας σύλλογος στα Χανιά έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι φέτος ξεπεράσαμε τις 600 φιάλες αίμα. Ό, τι χρειαστείτε από εμάς είμαστε στη διάθεσή σας, γιατί από ό, τι είδαμε σήμερα εδώ υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν. Πράγμα που είναι και το μέλημά μας». Να σημειώσουμε, επίσης, ότι χτες ο Σύλλογος αυτός διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία και στα ΤΕΙ στη Χαλέπα Χανίων.

Από την πλευρά των εργαζομένων της ασφαλιστικής εταιρίας ο κ. Γιώργος Σπανουδάκης, Υποδιευθυντής Γραφείου Πωλήσεων Ρεθύμνου, ανέφερε: «Η Αιμοδοσία, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, έχει έναν ιδιαίτερο ισχυρό συμβολισμό. Εκφράζει την αντίθεση μας, ως κορυφαία Πράξη Αλληλεγγύης, στην εξατομίκευση της κοινωνίας, της οποίας η συνοχή δοκιμάζεται σκληρά στις μέρες μας από την κρίση - πρωτίστως, την κρίση Αξιών. Στην INTERAMERICAN, είμαστε μια μικρή κοινωνία με θαυμαστά δείγματα συνοχής και αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ και την ομάδα καρναβαλιστών ‘‘ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ’’ για τη συμμετοχή τους και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς».

Από την πλευρά του ΣΥΝΠΟΛΙΣ ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παπαδόσηφος

επεσήμανε στο «Ρ»: «Θεωρώ ότι η αιμοδοσία αποτελεί ένα ύψιστο εθελοντικό και ανθρωπιστικό φαινόμενο. Ο κόσμος ήδη ανταποκρίνεται σήμερα και ελπίζουμε σε μια μελλοντική δημιουργία συλλόγου-φορέα στο Ρέθυμνο που να ασχολείται αποκλειστικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Με τη σειρά της η κα Νικολακάκη Μαρία από την καρναβαλική ομάδα «ΦΕΥΓΑΤΟΙ» δήλωσε: «Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, η ανθρωπιά μας εμπνέει να κάνουμε ακόμα περισσότερες πράξεις κοινωνικής προσφοράς. Η αιμοδοσία αποτελεί κορυφαία μορφή εθελοντισμού. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στην αιμοδοσία που οργανώσαμε και αποδεικνύεται ότι η ευαισθησία και το φιλότιμο δεν έχουν χαθεί.

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικής συνεισφοράς».

Ν.Π.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ