ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Ποινή «σταθμός» για να σταματήσει το μαρτύριο των «βαρελόσκυλων»

0

Η ποινή που επέβαλε χθες  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου σ’ έναν 55χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες περαστικών καθώς είχε εξαθλιωμένα και μέσα σε σκουριασμένα βαρέλια τα 13 τσοπανόσκυλα του.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι ένας χρόνος φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο και επί της ουσίας αυτή τη απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο ώστε οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη να καταλάβουν, ότι η εποχή που βασάνιζαν τα σκυλιά τους και παρέμεναν ατιμώρητοι έχει πια περάσει.

Τα 13 τσομπανόσκυλα σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ήταν υποσιτισμένα και «ζούσαν» μέσα σιδερένια, σκουριασμένα και τρύπια βαρέλια 13 τσοπανόσκυλα στη μάντρα του, που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Σκοπής Σητείας.

Η καταγγελία έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, οι άντρες του οποίου έδρασαν άμεσα και συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τον παραβάτη.

Οι αστυνομικοί που πήγαν για τον έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο του 55χρονου κτηνοτρόφου βρήκαν τα σκυλιά σε άθλιες συνθήκες τελείως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Ορισμένα μάλιστα ήταν δεμένα με αλυσίδες τόσο κοντές που δεν έφταναν ούτε καν τα βαρέλια για να προφυλαχτούν από τη βροχή και το κρύο. Τα περισσότερα ήταν υποσιτισμένα και πληγωμένα.

Ο 55χρονος από τη Σητεία είναι ο πρώτος που συλλαμβάνεται, οδηγείται στο αυτόφωρο και καταδικάζεται με αυτή τη βαριά ποινή για «βαρελόσκυλα». Όπως είχε δικαίωμα, έκανε έφεση και θα δικαστεί και πάλι σε δεύτερο βαθμό.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι και αποτελεί νομολογία αλλά οχι δεδικασμένο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ