ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ- Πολλά παιδιά σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε σχολείο

0

Τραγωδία σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ  με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 27 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά και ο διευθυντής.

Είναι το πιο αιματηρό επεισόδιο που έχει σημειωθεί σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός -αν και δεν είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ή αν αυτοκτόνησε- ενώ στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν δύο όπλα. Σύμφωνα με την  Daily Mail, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ήταν 20χρονος πατέρας μαθητή από το New Jersey, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες για συνεργό.

Την ίδια ώρα αγνοούνται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης στην προσπάθειά τους να σωθούν .

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο.

Σοκαρισμένα τα παιδιά από το άγριο περιστατικό κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν παιδιά 5-10 ετών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ειδοποιηθεί για το επεισόδιο αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνεται για την κατάσταση, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gR3RS3nEq5I

 

cretalive.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ