ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

401 έτη η ποινή του Σειραγάκη

0

Ποινή κάθειρξης 401 ετών επέβαλε στον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη το ΜΟΔ Πειραιά με ομόφωνη απόφαση του μετά από έξι μέρες εκδίκασης της υπόθεσης. Το  Δικαστήριο επίσης επέβαλλε στον κατηγορούμενο τη στέρηση πολιτικών του  δικαιωμάτων για πέντε έτη και  αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου  να  μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η συνολική ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε μετά τη συγχώνευση είναι 220 έτη και το δικαστήριο αποφάσισε ως ανώτατη εκτιθείσα ποινή κάθειρξης τα 25 χρόνια.

Ύστερα από μία πολύωρη δικάσιμο ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η δίκη Σειραγάκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του κατηγορουμένου, η οποία και διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Παραδέχτηκε ότι είχε σωματική επαφή με 32 παιδιά την οποία και χαρακτήρισε ακραία εφηβική συμπεριφορά, αλλά σε καμία περίπτωση σεξουαλική. Η στάση του ήταν και σήμερα προκλητική καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του.

Ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, Αθηνάς Προκοπίδου, η οποία και πρότεινε την ενοχή του 49χρονου Νίκου Σειραγάκη για 46 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα και στη συνέχεια οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Να σημειώσουμε ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής με τις αγορεύσεις τους κατέρριψαν τα επιχειρήματα που είχε ανέπτυξε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του.

Στις 5.30 το απόγευμα η έδρα ανακοίνωσε ότι θα διακόψει για δύο ώρες και ότι στις 8 θα επανέλθει προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ