ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα « Κ.Π. Καβάφης – Μανόλης Αναγνωστάκης: Μια συνάντηση».

0

   Ο «Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» σε συνεργασία με την επιτροπή διαχείρισης του «Κέντρου Αναγνωστάκη» Κ.Ε.Δ.Η.Ρ. Δήμου Ρεθύμνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουστίκων και την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του Μανόλη Αναγνωστάκη, ως ποιητή και πολίτη, στον τόπο. Κεντρικό γεγονός της φετινής εκδήλωσης, ενταγμένης στο πλαίσιο του εορτασμού για το «Έτος Κ.Π. Καβάφη» του ΥΠΠΟ, ήταν η διοργάνωση ημερίδας με θέμα « Κ.Π. Καβάφης – Μανόλης Αναγνωστάκης: Μια συνάντηση».

Άνθρωποι απ’ όλη την Κρήτη επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά το πατρικό σπίτι, που ο ίδιος ο ποιητής κληροδότησε πριν από είκοσι οκτώ (28) χρόνια στο χωριό του και που σήμερα έχει μετατραπεί σε «Πνευματικό- Πολιτιστικό κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης». Ως ελάχιστο φόρο τιμής δώρισαν βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης τα οποία συγκεντρώθηκαν και θα ταξινομηθούν με την υποστήριξη και συνδρομή του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Ρεθύμνης.

Πριν την έναρξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκε επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του «Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» στα γραφεία του, στο «Κέντρο Αναγνωστάκη». Στη συνέλευση έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, εγγραφή νέων μελών και διεξαγωγή εκλογών για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή.

Με τις εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκε η εκδήλωση. Οι εργασίες έλαβαν χώρο στη γεμάτη από κόσμο πλατεία της Παναγίας (Λιβάδι)που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κέντρο Αναγνωστάκη. Άνθρωποι των γραμμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εκκλησίας αλλά, κυρίως, απλός κόσμος που βιώνει την αλήθεια και την ομορφιά του ποιητικού λόγου και αναζητά στη διαχρονικότητά του στηρίγματα για να εκφράσει τα συναισθήματα και τα αδιέξοδά του.

Την ημερίδα χαιρέτισαν: ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία, πατήρ Ιωάννης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εκπρόσωπος του Ομίλου  η κα Έμμυ Παπαβασιλείου, η Πρόεδρος της Επιτροπής διαχείρισης του Κέντρου κα Αναστασία Αποστολάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κος Γ. Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μ. Λιονή. Την εκδήλωση επίσης παρακολούθησε ο βουλευτής Ρεθύμνου, κος Α. Ξανθός.

Ο «Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» και οι συνδιοργανωτές φορείς αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες τους στους χορηγούς της εκδήλωσης: το ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Hotel, τα Χανιώτικα Νέα και τον κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη.

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Ομίλου, έχει ως εξής:

Πρόεδρος       :  Αλέξης Πολίτης, Ομότιμος Καθηγητής, τμήμα Φιλολογίας  Π.Κ.

Αντιπρόεδρος : Έμμυ Παπαβασιλείου, Πολιτικός Μηχανικός

Γραμματέας    :  Εύα  Περπυράκη, Φυσικός

Ταμίας            :  Κώστας Πολοπετράκης, Οικονομολόγος

Μέλη               :  Βαγγελιώ  Ανδρεαδάκη, Ηθοποιός

Αγγελική Καψάσκη , Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Ρ.

Μιχάλης  Μπακογιάννης, Λέκτορας, τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ