ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο ακόμα σημαντικές δωρεές στο Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνου στην Αμνάτο

0

Σε μια σημαντική δωρεά προς το Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνης στην Αμνάτο προέβη πρόσφατα ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης  Αντώνης Κτιστάκης και ο Σύλλογος Διδασκόντων. Πρόκειται για δύο πολύγραφους και μια γραφομηχανή που χρησιμοποιούταν στο Σχολείο σε παλαιότερες εποχές. Η δωρεά αυτή ήρθε να προστεθεί στις πολλές προσφορές που έχουν μέχρι σήμερα στο Μουσείο.

Η δεύτερη δωρεά έγινε από την τ. Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Τερεζάκη. Πρόκειται για 34 συνολικά βιβλία, από τα οποία τα 17 είναι βιβλία και τα υπόλοιπα αποτελούν εργασίες. Η Πρόεδρος Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη και η Επιτροπής Διαχείρισης του Σχολικού Μουσείου ευχαριστούν και μέσω του Τύπου τον  Α. Κτιστάκη και την Μ. Τερεζάκη για τις  προσφορές τους.

Εν τω μεταξύ αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες χρωματισμού του κεντρικού κτηρίου και των χώρων υγιεινής, ενώ έχει τελειώσει η μελέτη διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων εν όψει του εορτασμού της επετείου της ολοκαύτωσης της Μονής Αρκαδίου αλλά και για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσεία της Αμνάτου. Έτσι σε μία μόλις εβδομάδα ξεναγήσεις και προγράμματα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από διακόσιοι μαθητές δημοτικών σχολείων.

Το Μουσείο μέχρι στιγμής λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και υλικών από μια πληθώρα συμπαραστατών του. Μέχρι σήμερα εθελοντική εργασία έχουν προσφέρει οι Αλεβυζάκη Ελένη, Αλεφαντινός Μίνως, Βαμβακάς Βασίλης, Γιακιτζή Ειρήνη, Κανακάκη Μαρία, Κανακάκης Γιώργος, Κατημερτζόγλου Μαρία, Κατσανεβάκη Στέλα, Κιαγιά Βαρβάρα,  Κονταξάκης Γιάννης, Κοτζάμπασης Νίκος, Λαγουδάκης Ζαχαρίας, Λεωνιδάκης Στέλιος, Ματζουράνη Αναστασία, Πατεράκης Μανόλης, Πολάκης Γιώργος, Σπανουδάκης Στέλιος, Σπινιαδάκης Πέτρος, Στρατιδάκης Χάρης, Τσιλιγκάνου Μαρία, Φασούλης Στέλιος, Φραγκούλη Άννα, Τσουκνάκη Μαρία και Χαρκιανάκης Στέλιος.

Αντικείμενα για έκθεση και εμπλουτισμό των συλλογών του Μουσείου έχουν προσφέρει τα Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, Βαγιωνάκης Μάρκος, Βερνάδος Μιχάλης, Δαφέρμος Αντώνης, Εκκεκάκης Γιώργος, Καλαϊτζιδάκη Μαριάννα, Καλούδης Γιώργος, Κανακάκης Μιχάλης, Κασσωτάκης Ζαχαρίας, Κόλλιας Τάσος, Κτιστάκης Αντώνης, Μαυράκης Αλκιβιάδης, Μυγιάκης Βαγγέλης, Μυγιάκης Κώστας, Πελαντάκης Θεόδωρος, Πετρίδη Μαίρη, Πλατύραχου Αναστασία, Πλυμάκης Αντώνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμνάτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πίκρη, Σαλβαράκη Βιβλιοπωλείο, Σκαρτσιλάκης Δημήτρης, Στεφανάκης Βαγγέλης, Τερεζάκη Μαρία και Φραγκούλη Αργίνη.

Με την ευκαιρία ενημερώνονται όσα Σχολεία επιθυμούν να επισκεφτούν το Σχολικό και το Λαογραφικό Μουσείο Αμνάτου και να παρακολουθήσουν τα παράλληλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Μια μέρα στο σχολειό του παππού και της γιαγιάς μου» και «Στο σπίτι των προ-προπαππούδων μου»» ότι μπορούν να έρχονται σε επαφή με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων (Κανακάκης Γιώργος, 6947808851) ή με την Γραμματεία της ΚΕΔΗΡ (2831040150) για την επίσκεψή τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ