ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βελτιώνεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

0

 Με στόχο η πόλη του Ρεθύμνου να γίνει ακόμα πιο φιλική και ανθρώπινη για τα άτομα με αναπηρία, η δημοτική αρχή ξεκινά μέχρι τα τέλη του μήνα την υλοποίηση μια σειράς έργων που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους και υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών με αναπηρία.

Ειδικότερα, με σκοπό να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία από και προς το νοσοκομείο της πόλης, η δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο προγραμμάτισε μια σειρά έργων ανάπλασης της οδού Τρανταλίδου για την αισθητικά και λειτουργική αναβάθμιση του δρόμου που οδηγεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι εργασίες για την ανάπλαση του δρόμου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και ουσιαστικά πρόκειται για μια παρέμβαση που θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος "διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδα-Κύπρος" που στοχεύει στην υλοποίηση υποδομών, που θα καταστήσουν την πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 190 χιλιδες ευρώ και θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή προγραμματίζει και την κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων σε πέντε παραλίες -μία στην Επισκοπή, μία στο Αρκάδι και τρεις στην πόλη- με τις οποίες θα είναι δυνατή η πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις ακτές για ν' απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Επιπλέον, ακολουθούν έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας στο φρούριο της Φορτέτζας, καθώς κα η τοποθέτηση ανελκυστήρα στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Κρήτης.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι μέσω του εν λόγω προγράμματος ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί και εγκαταστήσει και συστήματα ηχητικής ειδοποίησης για τα άτομα με προβλήματα όρασης σε υφιστάμενους σηματοδότες της πόλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ