ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού Πέπης Μπιρλιράκη για το δημοσίευμα που αφορούσε τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου στην έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση»

0

Σε σχέση με το δημοσίευμα της 5ης Μαρτίου της εφημερίδας σας το οποίο ήταν πρωτοσέλιδο και συνάμα δυσφημιστικό για το Δήμο μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη έκθεση «Κρήτη : Μεγάλη Συνάντηση» είχε ως ώρα εγκαινίων 18:30 την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Ο συνεργάτης μου κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης και εγώ φτάσαμε στην Αθήνα αυθημερόν και αναλάβαμε μόνοι μας να στήσουμε την έκθεση. Την ώρα των εγκαινίων το Ρέθυμνο ήταν πανέτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του που ήταν αρκετοί, επώνυμοι και απλοί πολίτες, που ήρθαν και καμάρωσαν αυτό που εμείς προβάλαμε και ξέρουμε να κάνουμε με ξεχωριστό τρόπο για τον τόπο μας.

Και η μαρτυρία αυτού είναι το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό που σας στέλνουμε.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 18-21 Μαρτίου όπου και παρευρεθήκαμε. Δεν καταλαβαίνουμε τότε, γιατί εγκαλούμεθα να απολογηθούμε. Επειδή δεν ήμασταν προ των εγκαινίων έτοιμοι? Δεν έχουμε την πολυτέλεια στο Δήμο Ρεθύμνης να πηγαίνουμε από την παραμονή ξοδεύοντας άσκοπα χρήματα ενώ μπορούμε να είμαστε αξιοπρεπείς και έγκαιροι κάνοντας συγχρόνως και οικονομία.

Όλοι όσοι πέρασαν από την έκθεση είδαν το Ρέθυμνο παρόν. Ο μόνος που δεν το είδε ήταν ο συνεργάτης σας. Λυπούμαστε πολύ που πήγε νωρίτερα από ότι έπρεπε ή ήθελε να δημιουργήσει ένα δυσφημιστικό για το Δήμο μας δημοσίευμα δίχως να τον ενδιαφέρει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Γιατί αν δεν είμαστε παρόντες δεν καταλαβαίνουμε το Δελτίο τύπου που εκδόσαμε σε ποια γεγονότα αναφέρεται ή οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με ποιους ανθρώπους συναντηθήκαμε.

Και επειδή τέθηκε και ζήτημα οικονομικό, σας γνωρίζουμε πως ο Δήμος Ρεθύμνης κατάφερνει όπως κάνει πάντα με τις διαπραγματεύσεις που επιτυγχάνει να συμμετέχει ούτε με το ήμισυ από το αναγραφές στο ρεπορτάζ σας ποσό, όπως φαίνεται από τα παραστατικά που επίσημα εκδίδονται.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δήμος έχει εξωστρέφεια , προβάλει τον τόπο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συγχρόνως εξοικονομεί χρήματα αποφεύγοντας να κάνει άσκοπες δαπάνες σε μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και σε φιέστες που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι είναι συστατικό μιας διαφημιστικής προβολής.

Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Δ. Ρεθύμνης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ