ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρτυρίες για πτώση μετεωρίτη στη Ρωσία

0

Μία έκρηξη -πιθανού- μετεωρίτη καταγράφηκε από κατοίκους της πόλης Μουρμάνσκ της βόρειας Ρωσίας, ένα γεγονός που ξύπνησε μνήμες από το Τσέλιαμπινσκ, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς.

Πολλοί οδηγοί στους δρόμους της πόλης αυτής των 300.000 κατοίκων, στις 2.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου είδαν μία λαμπρή μπλε ουρά να επιταχύνει στο νυχτερινό ουρανό και να εκρήγνυται ενώ βρισκόταν ακόμη στον αέρα.

Οι περισσότεροι παρατηρητές αναγνώρισαν το αντικείμενο ως μετεωρίτη, αν και από επίσημα χείλη αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως επίσης και ότι δεν έχει γίνει γνωστό πού μπορεί να έχουν προσγειωθεί τα συντρίμμια του.

Αλλοι πάλι εικάζουν ότι το αντικείμενο αυτό μπορεί να ήταν διαστημικό σκουπίδι που ξαναεισήλθε στην ατμόσφαιρα.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από το αστρονομικό αυτό γεγονός.

Ενώ δεκάδες τόνοι κοσμικής σκόνης πλησιάζουν την ατμόσφαιρα της Γης καθημερινά, ο αριθμός των μετεωριτών που φτάνουν στην επιφάνεια μπορεί να είναι 500 το χρόνο, στην πλειονότητά τους πολύ μικροί, και οι επιστήμονες δεν έχουν ακριβή υπολογισμό.

Η πιο θεαματική έκρηξη μετεωρίτη τα τελευταία χρόνια έγινε πέρσι στο Τσέλιαμπινσκ, στα Ουράλια Όρη, όταν το αστρικό σώμα εξεράγη στον ουρανό με ισχύ ίση με 40 ατομικών βομβών σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα.

Russia Today

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ