ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Νικηφόρειος Αγώνας

0

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την π. Κυριακή 13 Απριλίου 2014, οι εκδηλώσεις του 1ου Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης, υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου (Ε.Ο.Σ) και την ενεργή υποστήριξη όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων των Οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης: Ατσιποπούλου, Πρινέ, Γωνιάς, Κάτω Βαλσαμόνερου, Αγ. Ανδρέα, Αγ Κωνσταντίνου, Ρουστίκων, Φραντζεσκιανών Μετοχίων και Καλονυχτίου.

Ο Νικηφόρειος Αγώνας, περιελάμβανε Νικηφόρειο αγώνα δρόμου και ποδηλατοβόλτα μήκους 22.600μ με αφετηρία το Ατσιπόπουλο και τερματισμό το Καλονύκτη, παιδικό αγώνα 1.200μ. από τον Πρινέ έως το Ατσιπόπουλο, αγώνα σκυταλοδρομίας 2 Χ 11.300 μ. με εκκίνηση το Ατσιπόπουλο και τερματισμό το Καλονύκτη, αγώνα δρόμου και δυναμικό βάδισμα 5.300μ από το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος και τερματισμό το Καλονύκτη, παιδικό αγώνα 2000μ. από την Παλαίλημνο και τερματισμό το Καλονύκτη, και φυσιολατρική διαδρομή βουνού με αφετηρία την διασταύρωση παλαιάς εθνικής προς Καλονύκτη και τερματισμό επίσης το χωριό Καλονύκτη συνολικού χρόνου τεσσάρων ωρών.

Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών, από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και η άψογη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών με τους διοργανωτές, ουσιαστικά έθεσαν ασφαλείς βάσεις για την καθιέρωση του Νικηφόρειου αγώνα ως θεσμού ο οποίος πέραν των κινήτρων που προσφέρει σε όλους για ενασχόληση με τον αθλητισμό υπηρετεί και την προσπάθεια του Δήμου μας να αναδείξει μέσα από υγιείς και συλλογικές δράσεις το φυσικό πλούτο της ενδοχώρας την ιστορικότητα των Οικισμών και τη δυναμική των κατοίκων τους.

''ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ'', που διοργάνωσε το Τμήμα

Μετά το πέρας των αγωνισμάτων, απονεμήθηκαν μετάλλια στους νικητές από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον Εντεταλμένο σε θέματα Αθλητισμού Δημοτικό

Σύμβουλο κ. Δημήτρη Λαχνιδάκη και απ όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και Συλλόγους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η απονομή τιμητικής πλακέτας στο δρομέα που τερμάτισε τελευταίος στον αγώνα δρόμου των 22.600μ.

Τη λήξη του Νικηφόρειου αγώνα σηματοδότησε η θερμή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής με την παράθεση παραδοσιακού γεύματος σε όλους τους συμμετέχοντες, στο χωριό Καλονύχτι, το οποίο προσέφεραν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλονυκτίου με τη συνδρομή όλων των προαναφερόμενων Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών της Δ.Ε. Νικηφόρου Φωκά.

Την επιτυχία της διοργάνωσης συνέδραμαν με εθελοντική συμμετοχή και χορηγίες η Τροχαία Ρεθύμνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, το ΕΚΑΒ, ο ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ (Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Ρεθύμνης), η ΑΝΕΚ Lines, τα ΚΤΕΛ Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπουλιανών Αθηνών « Η Αγία Ζώνη» και τα τοπικά ΜΜΕ. Χωρίς τη δική τους πολύτιμη βοήθεια η μεγάλη αυτή διοργάνωση δεν θα πληρούσε τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνταν.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ