ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Με «κλειδωμένο» το όνομα Ζαγοράκη παρουσιάζεται η ευρωλίστα της ΝΔ

0

Παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τα πρόσωπα που -κατά τις πληροφορίες- συγκροτούν την ευρωλίστα δείχνουν ότι στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι η ριζική ανανέωσή της.

Προς το παρόν, η μόνη βέβαιη υποψηφιότητα είναι αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στη λίστα για την εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.

Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, θα συμπεριληφθούν οι νυν βουλευτές Εμμ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης που θα παραιτηθούν από τη Βουλή. Επίσης, στη λίστα θα είναι η Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ, η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, αλλά και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Α' Αθηνών.

Η λίστα θα έχει και άρωμα δημοσιογραφικό, καθώς εκτός από τον γνωστό αθλητικογράφο και πρώην ευρωβουλευτή Εμμ. Μαυρομμάτη, το σταυρό θα διεκδικήσουν ο Γ. Κύρτσος παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η Μαρία Σπυράκη επί πολλά χρόνια πολιτική συντάκτρια και η πρώην βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου.

Στη λίστα θα είναι ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Ι. Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού Δημ. Δαβέττας.

Τέλος, όπως αναφέρουν Τα Νέα, στη γαλάζια λίστα περιλαμβάνονται ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ, και ο γραμματέας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ανέστης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ