ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αυξήθηκαν οι ειδικότητες στα απογευματινά ιατρεία

0

Με περισσότερες ειδικότητες γιατρών θα λειτουργούν από δω και στο εξής τα απογευματινά ιατρεία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Μάλιστα οι πολίτες -που θα κλείσουν τηλεφωνικά τα ραντεβού τους- καλούνται να πληρώσουν ανάλογα με τον γιατρό της αρεσκείας τους από 24 έως και 44 ευρώ την επίσκεψη.

Και ενώ ενισχύονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα η ουρολογική κλινική του ιδρύματος, η οποία ξέμεινε από γιατρό!

Πέρα από τα 16 συνολικά πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν σήμερα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, επεκτάθηκαν οι ειδικότητες και στα απογευματινά ιατρεία του ιδρύματος, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού σε επιπλέον ειδικότητες γιατρών.

Έτσι στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, μετά τις 3 το μεσημέρι λειτουργούν το γαστρεντερολογικό, το δερματικό, το ορθοπεδικό, το οφθαλμολογικό, το πνευμονολογικό και το χειρουργικό ιατρείο, καθώς επίσης και το ιατρείο Ω.Ρ.Λ. και ο αξονικός τομογράφος.

Οι ασθενείς αυτό που θα κάνουν είναι να επιλέγουν το γιατρό της επιλογής τους, ενώ κατά την ημέρα της επίσκεψης τους θα πρέπει απαραιτήτως να καταβάλουν στο ταμείο της γραμματείας απογευματινών ιατρείων τη σχετική αμοιβή εξέτασης -που ανάλογα με τον βαθμό του ιατρού- κυμαίνεται από 24 έως και 44 ευρώ.

Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις που ενδεχομένως κριθούν απαραίτητες, βαρύνουν τους ίδιους τους πολίτες, ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία για όσους είναι ασφαλισμένοι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για το κλείσιμο ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία είναι το 28310 - 87.243.

Εκτός λειτουργίας η ουρολογική

Και την ώρα που ενισχύονται με ειδικότητες τα απογευματινά ιατρεία του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, χωρίς γιατρό παραμένει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ουρολογική κλινική, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία και της ορθοπεδικής, που δεν μπορεί να πραγματοποιεί το σύνολο των εφημεριών, καθώς και στην καρδιολογική κλινική.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Nίκος Ξυπολυτάς έχει ήδη ενημερώσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον Αντώνη Γρηγοράκη για την αύξηση των επικουρικών γιατρών από δύο που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, σε πέντε.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ