ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Ο εγκέφαλος «τερματίζει» στα 24 χρόνια του ανθρώπου -Μετά αρχίζει η κατηφόρα

0

Νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν έως τώρα οι επιστήμονες, αρχίζει η φθίνουσα πορεία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα έδειξε ότι η... κατηφόρα αρχίζει μετά τα 24 χρόνια.

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, ανέλυσαν χιλιάδες δεδομένα από το ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι Starcraft 2. Από αυτή τη διαδικασία κατέληξαν πως από τα 25 κιόλας αρχίζουν να «πέφτουν» οι επιδόσεις του εγκεφάλου, ο οποίος -όπως προκύπτει- φτάνει στην κορύφωση στα 24 χρόνια του ανθρώπου.

Η ομάδα του Simon Fraser University ανέλυσε τα δεδομένα από 3.305 παίκτες του StartCraft 2, από 16 έως 44 ετών, όπως αναφέρει η Daily Mail. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι υπολογιστή, ενώ οι επιδόσεις σε αυτό έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστημονική κοινότητα μια και αντιπροσωπεύουν χιλιάδες ώρες στρατηγικής και κινήσεων που σκιαγραφούν μία πλειάδα ικανοτήτων. Χρησιμοποιώντας μία στατιστική φόρμουλα, οι ερευνητές ανέλυσαν το πώς αντιδρούσαν οι παίκτες στις κινήσεις των αντιπάλων και κυρίως το πόσο γρήγορα το έκαναν.

«Παίκτες άνω των 24 ετών έδειξαν επιβράδυνση της ταχύτητας αντίδρασης», είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Τζόι Τόμπσον, που πρόσθεσε ότι αντίστοιχη φθίνουσα πορεία παρατηρήθηκε και σε άλλες ικανότητες των παικτών. Ταυτόχρονα όμως ανακάλυψαν κάτι εξίσου σημαντικό. Οι μεγαλύτεροι παίκτες, αν και πιο αργοί, κάλυπταν αυτή την αδυναμία τους χρησιμοποιώντας πιο απλές στρατηγικές και εκμεταλλευόμενοι τη διαδραστικότητα του παιχνιδιού πιο αποτελεσματικά από τους νεότερους παίκτες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ