ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πίστα Formula 1 στην Ελλάδα με Κρητικό άρωμα!

0

Τέσσερεις Χανιώτες βρίσκονται μεταξύ άλλων, πίσω από την ιδέα δημιουργίας της πρώτης Formula 1 στην Ελλάδα!

Μάλιστα η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο σύλλογο προώθησης της ιδέας της Formula1 που πρωτοστάτησε στην υλοποίηση της πρότασης συμμετέχουν οι Χανιώτες Σήφης Βαλυράκης, Σπύρος Βουκελάτος , Ιπποκράτης Μανουδάκης και Ανδρέας Μαυριγιαννάκης.

Η πρόταση που θέλει να μετατρέψει τη Δραπετσώνα σε "Μόντε Κάρλο"

Η πρόταση, Dielpis Formula 1, αφορά σε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου.

Η πρόταση αναφέρεται στην παραλία που εκτείνεται από το λιμάνι του Πειραιά ως τη Δραπετσώνα.

Σε αυτήν την έκταση προβλέπεται να δημιουργηθούν υποδομές, όπως ξενοδοχεία, μαρίνα, μουσεία, εμπορικά κέντρα και στους δρόμους του πάρκου έχει μελετηθεί μια διαδρομή που θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες F1.

Απο την πλευρά της FIA και FOM, Jean Todt ( Διοικούσα αρχή του αθλήματος ) και Bernie Ecclestone που κατέχει τα δικαιώματα της Formula1, έχει ανάψει το πράσινο φως για την Δραπετσώνα.

Την μελέτη σκοπιμότητας έχει εκπονήσει η πασίγνωστη εταιρία Delloite. Σύντομα αναμένεται ν’ ανακοινωθεί το επενδυτικό σχήμα που θ’ αναλάβει αυτή την πρωτοποριακή και ελκυστική αυτή επένδυση.

Η διοργάνωση αυτή συνδέεται, με μοναδική διεθνή προβολή της Ελλάδας, εφάμιλη αυτής των Ολυμπιακών αγώνων.

Η τηλεθέαση κυμαίνεται από 600 εκατομύρια μέχρι 1,5 δις τηλεθεατές, με την σημαντική όμως διαφορά πως ενώ Ολυμπιακούς Αγώνες έχομε κάθε 100 χρόνια οι αγώνες Formula1διοργανώνονται κάθε χρόνο.

f2

Θετικός ο Σαμαράς

Σην επίσημη υιοθέτηση της πρωτοποριακής πρότασης του Δημάρχου Τζανή Λουκά για δημιουργία αγωνιστικής πίστας Φόρμουλα 1 στη περιοχή του Δήμου Δραπετσώνας – Κερατινίου, προχώρησε με επιστολή του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Η Επιστολή στήριξης που έλαβε από τον πρωθυπουργό της χώρας, ο δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου, αποτελεί έγκριση για την υποψηφιότητα της χώρας για την διοργάνωση αγώνων Formula1 στην Ελλάδα.

Η επιστολή του πρωθυπουργού αφορά στην προσπάθεια ανάπλασης και ανάπτυξης που γίνεται με το να δημιουργηθεί σ’ αυτή την υποβαθμισμένη και εγκαταλλελημένη περιοχή του παραλιακού μετώπου ένα θεματικό πάρκο πολλαπλών δράσεων ως κέντρο προσέλκυσης υψηλής ποιότητας τουρισμού με έμφαση στο μηχανοκήνιτο αθλητισμό και τουρισμό και μάλιστα στο επίπεδο Formula1.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως ο “σκουπιδότοπος” της Δραπετσώνας μετατρέπεται σε σούπερ “Μόντε Κάρλο”

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας σχετικά με την μελέτη και κατασκευή της πίστας Formula 1 (Dielpis Formula 1) στο Δήμο Δραπετσώνας.

Στηρίζουμε την προσπάθειά σας, η οποία όπως μου αναφέρατε θα πραγματοποιηθεί αμιγώς με ιδιωτικά κεφάλαια.

Αναγνωρίζω τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και γενικότερα για την Ελλάδα με την προβολή της αλλά και την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού.

Αναμένουμε τη σχετική μελέτη προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία».

f3

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ