ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αλλάζουν εντελώς όψη οι πλατείες Σοχώρας και δικαστηρίων

0

    Μία όψη τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουν μέχρι σήμερα οι Ρεθυμνιώτες, θ' αποκτήσει μετά από 14 μήνες που θα παραδοθεί το έργο, η δυτική πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου.

Αιτία της αλλαγής είναι το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης που ξεκίνησε ήδη να εκτελείται και το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα μεταξύ των αλλαγών που θα γίνουν είναι και η απομάκρυνση της ασφάλτου, ενώ παρελθόν θ' αποτελεί και η κυκλική κίνηση στην πλατεία της Σοχώρας...

Τα μηχανήματα ξεκίνησαν το έργο τους και σε 14 μήνες από σήμερα -που το έργο θα παραδοθεί- θα έχει αλλάξει εντελώς η εικόνα της ευρύτερης περιοχής. Ο λόγος για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της δυτικής πλευράς της πόλης του Ρεθύμνου που εκτείνεται από το ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα στον περιφερειακό έως και τα δικαστήρια.

Στο μεγάλο αυτό τμήμα, ο δρόμος θα αναπλαστεί και από την πλευρά της θάλασσας, αλλά και από την εσωτερική πλευρά και η αρχή έγινε από την πλατεία της Σοχώρας, δηλαδή την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, που βρίσκεται μπροστά από τα κτήρια της αντιπεριφέρειας και της αστυνομικής διεύθυνσης.

Το έργο που είναι συνολικού προυπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, θα κάνει τους Ρεθυμνιώτες να ξεχάσουν όλα όσα ήξεραν μέχρι σήμερα κυρίως σε ότι αφορά στην διέλευσή τους εντός της πλατείας, στην οποία θα υπάρξουν κυκλοφοριακές αλλαγές. Παράλληλα σε όλο το μήκος του έργου, δηλαδή μέχρι και την πλατεία δικαστηρίων, θα μειωθούν αισθητά οι θέσεις στάθμευσης και αυτό λόγω δενδροφυτεύσεων. Σε ότι αφορά στην πλατεία της Σοχώρας, πέρα από το γκρέμισμα των τειχών του ιστορικού γηπέδου της περιοχής, όψη θ' αλλάξει και το πάρκο.

Με βάση τη μελέτη από το πάρκο της πλατείας δεν θα απομακρυνθεί κανένα δένδρο, αλλά αντιθέτως θα εμπλουτιστεί με επιπλέον φυτεύσεις. Ακόμα θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σιντριβάνι, ενώ θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα και θα εγκατασταθεί άλλος ηλεκτροφωτισμός. Πάντως, η νέα πλατεία θα είναι ενιαία με το δρόμο και θα διαχωρίζεται από κολωνάκια. Ωστόσο, θεαματικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές και στη νέα πλατεία δικαστηρίων, στην οποία θα μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης και θα αυξηθεί η ζώνη πρασίνου.

Δείτε το βίντεο:

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ